2024/05/07

 

Rajono biudžetui – ir laisvo oro direktoriai

Laisvo oro direktorius pagaliau turi apibrėžimą – tai Kupiškio rajono nebeveikiančių įstaigų administratorius.

Agnės Pėčaitės-Stankevičienės piešinys

Argi tai ne svajonių darbas saugoti pastatą, kuriame nieko nevyksta, nėra darbuotojų, o tu tiesiog žiūri, kad jis vieną dieną nenugriūtų. Tokio administratoriaus etatas paliktas uždarytoje Palėvenėlės mokykloje. Tiesa, čia dar yra medicinos punktas, biblioteka ir TEO nuomojamos patalpos. Bet rajono valdžiai pasirodė to negana ir administruoti visą pastatą paliko buvusiai šios mokyklos direktorei Danguolei Šedienei. Tikimasi, kad šią naštą kada nors perims Palėvenėlės bendruomenė.

Kūrikas ir administratorė

Mūsų rajone po konkursų į direktorių ar kitų vadovų vietas jau tapo įprasta laimėtojų nuopelnus priskirti ir tam tikros partijos pasiekimams. Kiek šiuo metu geidžiamų darbo vietų rajone užima Valstiečių ir žaliųjų partijos atstovai, jau ir nebesuskaičiuosi.

Nežinia, ar tai padėjo darbo vietą išsaugoti buvusiai Palėvenėlės mokyklos direktorei, vėliau Alizavos skyriaus vedėjai Danguolei Šedienei, tačiau uždarius šią švietimo įstaigą ir atleidus jos mokytojus vadovė liko. Pasikeitė tik jos pareigos – dabar ji administratorė, prižiūrinti buvusią mokyklą.

„Deja, pamokų šiai pedagogei mes pasiūlyti jau nebegalėjome“, – sakė Alizavos pagrindinės mokyklos direktorius Gintaras Paškauskas.
O buvusi mokykla, anot jo, tebėra priskirta Alizavos pagrindinei mokyklai. Todėl direktorius teigė ir paskyręs čia administratorę. Jos pareigos, pašnekovo teigimu, bus prižiūrėti likusį inventorių, archyvą, yra minčių kurti buvusios mokyklos muziejų.

„Liko kūriko ir administratoriaus etatai. Pertvarkėme šildymo sistemą, kad šildymas mums mažiau kainuotų. Pastate dar liko inventoriaus, archyvų – todėl administratorius reikalingas viskam prižiūrėti, išsaugoti. Taip ir lauksim…“, – sakė G. Paškauskas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video