2024/03/29

 

Mokiniai neslepia švenčiantys su alkoholiu

Reido metu sutikti jaunuoliai jau buvo pasiruošę švęsti mokslo metų pradžią.
Autorės nuotrauka

Jau septyneri metai, kai rugsėjo 1-ąją parduotuvių lankytojai į savo krepšelius negali krautis alkoholinių gėrimų. Ypač tą dieną apie blogų įpročių žalą primenama jaunimui, kuris retai savo šventes įsivaizduoja be svaigalų. Naujųjų mokslo metų pirmąją dieną Kupiškio rajono valdžios, policijos ir aplinkos apsaugos atstovai surengė specialų reidą. Jo metu tikrinta, ar piliečiai nevartoja alkoholio viešose vietose, ar laikosi nutarimo, kad Rugsėjo 1-oji turi būti blaivi.

Šventė bare

„Mano nuomone, to įstatymo nėra laikomasi, nes alkoholio galima nusipirkti ir dieną prieš šventę. O vyresnieji mokiniai, nors ir švenčia su alkoholiu, bet bent jau mūsų mokykloje jaučia saiką. Ir šiandien į mokyklą atėjo blaivūs ir pasiruošę mokytis“, – to, kad mokiniai pirmąją mokslo dieną švenčia nevengdami svaigalų drąsiai kalbėjo Subačiaus gimnazijos dvyliktokė.

Jos teigimu, klasiokai šią šventę paminėjo savo miestelio bare. Kaip viskas vyko, mergina papasakoti negalėjo, nes pasak jos, pati kartu nedalyvavo. Tačiau mergina girdėjo, kad draugai negėrė alkoholio, nes į barą suvažiavo savo automobiliais.

Rugsėjo 1-ąją besibūriuojantys mokiniai prie parduotuvių, automobilių aikštelėse buvo matyti ir Kupiškio mieste. Čia sutiktas jaunimas pirkosi užkandžių ir pasakojo eisiantys į gamtą švęsti. Paklausti, ar pasiėmė alkoholinių gėrimų, mokiniai teigė, kad to daryti negalima. Tačiau ne vienas kritikavo prieš kelerius metus priimtą įstatymą, esą šis ne itin veiksmingas ir norint gėrimų galima įsigyti iš anksto.

Mero reidas

Kaip Kupiškio jaunimas švenčia naujuosius mokslo metus, nusprendė pasidomėti ir Kupiškio valdžia. Rajono meras Jonas Jarutis pasiūlė policijos, aplinkosaugos ir žiniasklaidos atstovams kartu aplankyti jaunimo mėgstamas vietas ir pasižiūrėti, ar jose nėra vartojamas alkoholis.

Reido metu pasirinktos Kupiškio marių poilsiavietės Aukštupėnuose, Pajuodupėje, Vėžionyse ir Bagdonyse. Būrį jaunimo sutikti pavyko tik atokioje poilsiavietėje už Vėžionių. Čia ant tiltelio ratuku linksmi sėdėjo keletas paauglių.
Netoli buvo nukrautas ir šios kompanijos vaišių stalas. Kartu su bulvių traškučiais, gaiviaisiais gėrimais stovėjo ir buteliukas nestipraus alkoholinio gėrimo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video