2024/03/29

 

Rajono pulsas mero akimis

Finansavimą pastatui atnaujinti ir savo veiklos plėtrai gavo Kupiškio jaunimo centras.
Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Rugpjūčio 28 dieną rajono Savivaldybėje žurnalistams buvo surengta spaudos konferencija. Rajono meras Jonas Jarutis apžvelgė pastarojo laikotarpio rajono aktualijas. Konferencijoje dalyvavo Kupiškio jaunimo centro direktorė Gaila Matulytė ir Savivaldybės administracijos atstovai.

Pasirengę protrūkiui

Pasak mero, bene pati šiuo metu aktualiausia tema – kiaulių maras. Kol kas mūsų rajone šia liga apsikrėtusių kiaulių neužregistruota, bet vis tiek mūsų rajonas paskelbtas padidintos rizikos zona, kadangi kiaulių maras siaučia kaimyniniame Rokiškio rajone. Visos Kupiškio rajono tarnybos yra pasirengusios dirbti ekstremaliomis sąlygomis. „Jei ši liga pasireikš ir pas mus, manau, sugebėsime tinkamai reaguoti. „Akmenlitos“ ir „Paryžės“ kiaulių kompleksai dirba sustiprintos apsaugo sąlygomis. Seniūnams yra nurodyta suregistruoti visus pavienius šių gyvulių laikytojus“, – kalbėjo meras.

Projektai juda į priekį

J. Jarutis informavo, kad pasistūmėjo į priekį įvairių projektų įgyvendinimas. Antai sklandžiai vyksta senelių namų statyba Subačiuje. Prieš Naujuosius metus šis pastatas tikrai turėtų būti atiduotas eksploatuoti. Vaikų globos namų statyba Paketuriuose juda šiek tiek lėčiau. Šis pastatas turėtų būti užbaigtas maždaug kovo ar balandžio mėnesį. Jau yra bibliotekos pastato atnaujinimo rangovas. Rugsėjį prasidės sporto komplekso projektavimo darbai. Taip pat juda į priekį 29 rajono gatvių, keliukų, centrinės aikštės remonto reikalai. Taryba patvirtino investicinį projektą. Lėšų tikimasi sulaukti iš europinės paramos, skirtos regionų viešųjų erdvių tvarkymui.
Finansavimą pastatui atnaujinti ir savo veiklos plėtrai gavo Kupiškio jaunimo centras.

Jaunimui – gera žinia

Apie tai plačiau papasakojo G. Matulytė. „Tai džiugi naujiena, kad strateginėje vietoje esantis pastatas atgaus gerą įvaizdį. Finansavimą mums skyrė Norvegijos fondai per projektą „Darbo su rizikos jaunimu kokybės stiprinimas Kupiškyje“. Galiu pasigirti, kad mūsų šiems fondams rašyta paraiška pagal profesionalumą buvo įvertinta antra vieta. Iš viso į šį fondą paraiškas siuntė net 48 organizacijos. Finansavimas skirtas tik 6 projektams. Bendra mūsų projekto vertė apie 920 tūkst. litų. Iš šios sumos 222 tūkst. eurų arba 750 tūkst. litų sudaro norvegų parama. Savivaldybės taryba yra nutarusi prie šio projekto pridėti 20 proc. lėšų. Bus ieškoma ir kitų papildomų rėmėjų, nes planuojama jaunimo centro pastatą atnaujinti iš esmės – ne tik išorę, bet ir vidų. Jau yra pasirašyta sutartis su Centrine projektų valdymo agentūra. Per rugsėjį bus vykdomi rangos darbų viešieji pirkimai. Kitų metų vasaros pabaigoje, manyčiau, turėtume švęsti įkurtuves“, – kalbėjo Kupiškio jaunimo centro direktorė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video