2024/04/26

 

Apleisti namai – galvos sopulys kaimynams

P. Matulionio gatvėje stovintis negyvenamas namas buvo ne kartą tapęs užuovėja stikliuko mėgėjams ir benamiams.
Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Nedoras kaimynas kaip dieglys šone – byloja senas lietuvių posakis. O tokių dieglių ir mūsų mieste, ir rajone dar tikrai yra. Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnai domėjosi, kaip užtikrinamas gyventojų saugumas šalia negyvenamų ir dažnai nepageidaujamų klajūnų lankomų namų. Siekiant užtikrinti žmonių ramybę dar dviejuose rajono kaimuose įsteigtos ir „Saugios kaimynystės“ grupes.

Benamius traukia ir elektros transformatorinė

Kupiškio mieste dar yra ne vienas negyvenamas, apleistas pastatas. Kai kurie jų priklauso valstybei, kiti turi šeimininkus. Tačiau ir tai neapasaugo šių namų nuo prašalaičių.
Išdaužytais langais, išplėštomis durimis ir šiukšlių krūvomis viduje jie yra tikra rakštis kaimynams. Negana to, į tokias vietas dar užsuka stikliuko mėgėjai, benamiai, parūkyti įsibrauna paaugliai.
Kupiškio rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnės Gintarė Šližytė ir Greta Žalnieriūnaitė lankė negyvenamų namų mieste kaimynus ir domėjosi, ar jiems saugu gyventi prie apleistų pastatų. Du tokie namai apžiūrėti P. Pajarskio gatvėje.
Vienas jų P. Pajarskio ir Ugniagesių gatvių sankryžoje stovi apžėlęs žolėmis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video