2024/03/28

 

Ruošiant vaikus mokyklai tėvelių piniginė palengvėja

Artėjant rugsėjo pirmajai vis dažniau parduotuvėje prekių krepšelyje galima pamatyti ir mokyklinių prekių.
Unės Juodytės nuotrauka

Nors dar gyvename vasariškomis nuotaikomis, bet už poros savaičių prasidės ruduo, į ugdymo įstaigas pažirs mokiniai. Pasiruošimo rugsėjui ir artėjantiems naujiesiems mokslo metams rūpesčiai daugeliui tėvelių aktualūs jau dabar. Ar šiais metais brangu bus išleisti savo atžalas į mokyklą?

Dalina atmintines

Kiekvienąkart mokyklinio krepšelio paruošimas tėveliams gerokai patuština piniginę. Vieni tuo rūpinasi iki mokslo metų pradžios likus mėnesiui ar dar anksčiau, kiti apsiperka paskutinę savaitę. Daugelis stebi prekybos centruose vykdomas akcijas, kuriomis pasinaudodami mokyklinėmis prekėmis vaikus aprūpina gerokai pigiau.
Norint tinkamai paruošti savo vaiką mokyklai, ypač jei tai daro pirmą kartą, tėvai dažniausiai naudojasi pedagogų pateikiamomis atmintinėmis, kuriose smulkiai surašyta, kas privalo būti pirmoko kraitelėje. Pasak Povilo Matulionio progimazijos pradinių klasių mokytojos Jolantos Mallan, kiekvienais metais mokyklinės priemonės, kurias turi įsigyti mokiniai, lieka tos pačios. Tėveliai dažnai suka galvą, kaip vaikui išrinkti kokybišką ir patvarią mokyklinę kuprinę, ir paprastai jai įsigyti skiria didesnę pinigų sumą, vildamiesi, kad ji tarnaus ne vienerius metus. Tuščia kuprinė turi sverti ne daugiau kaip 700 gramų. J. Mallan teigimu, vaikai į mokyklą ateina nešini pačiomis įvairiausiomis kuprinėmis. „Man jos visos labai gražios, spalvingos. Vieni renkasi brangesnes ir kokybiškesnes, kiti paprastesnes, tikrai neatkreipiu dėmesio kokių jos firmų, man svarbiausia, kad kuprinė mokiniui būtų ne per sunki.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video