2024/04/23

 

Žolinės atlaidai Šimonyse subūrė parapijiečius ir miestelio svečius

Iškilmingoje Eucharistinėje procesijoje dalyvavo būrys tikinčiųjų.
Unės Juodytės nuotrauka

Kaip ir kasmet, taip ir šiemet, rugpjūčio 15-ąją, į Šimonis paminėti Mergelės Marijos Ėmimo Dangun šventę – Žolinę, sugužėjo nemažas būrys šio miestelio, aplinkinių kaimų gyventojų, svečių ir giminaičių iš įvairių šalies kampelių, nes Žolinės atlaidai – didžiausi šioje parapijoje, be to – tai ir puiki galimybė vieniems kitus sutikti, pabendrauti.

Šventinis koncertas

Šilta ir saulėta vasaros diena kėlė susirinkusiųjų nuotaiką. Į Šimonių bažnyčią tikintieji skubėjo nešini žolynų puokštėmis, mat vienas seniausių lietuviškų Žolinės papročių – augalų ir derliaus šventinimas bažnyčioje. Po pirmųjų šv. Mišių, kurias aukojo Šimonių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos klebonas Saulius Kumelis, miestelio kultūros namų ir bendruomenės iniciatyva prie šventoriaus įrengtoje scenoje buvo surengtas šventinis koncertas. Pasak Šimonių kultūros namų vadovės ir bendruomenės pirmininkės pavaduotojos Zitos Naciuvienės, paprastai pasibaigus pamaldoms visi atlaidų dalyviai skuba namo. Tad šįkart koncertas, kuriame pasirodė romansų grupė „Romantikai“, vadovaujama Erikos Treznickienės, bei Šimonių kultūros namų moterų vokalinis ansamblis „Šilagėlė“, lyriškas ir skambias dainas susirinkusiesiems dovanojo dar prieš prasidedant antrosioms mišioms.

Pusiaudienį Šimonių miestelio centras buvo pilnutėlis. Atvykusieji skubėjo pasilabinti su seniai matytais draugais ir pažįstamais, apžiūrėjo šventinę mugę, kurioje tradiciškai buvo galima įsigyti kermošinių saldainių, vaikus masino ir įvairūs spalvingi žaislai, savo meno dirbiniais prekiavo tautodailininkai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video