2024/03/29

 

Ligoninei išgyventi padeda ir parama

Ūkininkas Jonas Pakalnis ne pirmus metus aukoja Kupiškio ligoninei. Vienas jo pirkinių – transportavimo rateliai.
Nuotrauka iš Kupiškio ligoninės archyvo

Iš kuklaus Kupiškio ligoninės biudžeto labai sunku pasirūpinti patogiomis pacientų gydymo sąlygomis. Rasti lėšų šiai įstaigai sunku ne tik medicininei įrangai ar priemonėms įsigyti, bet ir paprasčiausioms buitinėms reikmėms: čiužinių apvalkalams, patalynei, užuolaidoms. Laimei, ligoninę retkarčiais aplanko dosnūs rėmėjai. Šiais metais būtiniausiais daiktais ją aprūpino Kupiškio rajono ūkininkai.

Šelpia ūkininkai

Pavasarį Kupiškio ligoninė sulaukė nemažos paramos. Kupiškio rajone ūkininkaujantys Indilai, Giedriai, Strazdai, Laimutis Baltrūnas, Adelė Adamonienė ir Genė Žilinskienė šiai įstaigai nupirko medžiagos čiužiniams atnaujinti, siuvimo mašiną ir 125 paklodes.
„Mintis prašyti pagalbos kilo po praėjusią žiemą vykusio mero aukciono medicininei įrangai nupirkti. Kreipėmės į žinomesnius ūkininkus ir prašėme padėti mums gerinti pacientų buitį“, – sakė Kupiškio ligoninės direktoriaus pavaduotoja slaugai Rasa Šaltenienė.

Šios iniciatyvos pirmoji ėmėsi ūkininkė iš Naivių, Kupiškio rajono tarybos narė Genė Žilinskienė. Ji subūrė kitus žemdirbius ir kartu nupirko to, ko ligoninei tuo metu labiausiai trūko.

„Pasikalbėjome su pavaduotoja R. Šalteniene, kad jiems reikia pagalbos, ir sutikome padėti. Dėl paramos kreipiausi į savo pažįstamus ūkininkus, iš kurių tikėjausi sutikimo. Jei reikės, žadame dar padėti, juk tai mūsų rajono įstaiga, gydanti žmones. Kartais dar padedu organizuojant renginius bendruomenėms ar kitoms draugijoms. Bet visur ir visko mes remti nesiruošiame“, – apie labdarą kalbėjo G. Žilinskienė.

Itin dosnią pagalbą jau kelinti metai ligoninei suteikia Kupiškio rajono ūkininkas Jonas Pakalnis. 2012 metais jis nupirko įstaigai žaliuzes už 10 tūkst. litų. Tiek pat pinigų vyras skyrė ir kitais metais dviem kompiuteriams bei transportavimo rateliams įsigyti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video