2024/05/18

 

Darbą pradėjo naujoji Alizavos seniūnijos seniūnė

Alizavos seniūnijai vadovaus moteris – naująja šios seniūnijos seniūne tapo Raminta Ribokaitė.
Autorės nuotrauka

Kupiškio r. Alizavos seniūnijos reikalais nuo šiol rūpinsis moteris – nuo rugpjūčio 11 d. seniūnijoje dirba nauja jos vadovė, Antaną Alkauską pakeitusi palėvenėlietė Raminta Ribokaitė. Į pokalbį seniūnė atskubėjo tiesiai iš susitikimo su Salamiesčio bendruomenės pirmininku Virgilijumi Bernotu. „Dar tik susipažįstu su seniūnijos teritorija, reikia ją visą apvažiuoti“, – apie pirmąsias savo, kaip seniūnijos šeimininkės, pareigas kalbėjo R. Ribokaitė.

Įsikūrusi Palėvenėlėje

38 metų R. Ribokaitė – panevėžietė, būdama aštuonerių metų su tėvais persikėlė gyventi į Palėvenėlę. Dukrą Ugnę, kuri šiais metais baigė Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnaziją su gyvenimo draugu Romualdu Žeimiu auginanti moteris iki šiol gyvena šiame kaime. „Gyvenu savo seniūnijoje, Palėvenėlėje, esu šio kaimo bendruomenės narė, dukra Ugnė jau tapo studente, gilinsis į prodiuserio mokslus, su mumis kartu gyvena ir draugo dukra Žaneta. Mama taip pat įsikūrusi Palėvenėlėje, turiu metais vyresnį brolį, kuris gyvena sostinėje“, – savo biografijos faktus dėstė naujoji seniūnė.
 
R. Ribokaitė 2003 m. baigė Kauno kolegiją, kurioje įgijo kraštotvarkos inižinierės specialybę. „Baigusi mokyklą buvau pasirinkusi studijuoti informatikos mokslus, tačiau dėl šeiminių aplinkybių jų teko atsisakyti, antrą kartą nusprendusi tęsti studijas jas rinkausi kryptingai – norėjau naujos, įdomios specialybės, todėl susipažinusi su siūlomų specialybių sąrašu susidomėjau želdinių dizainu. Pati visada gyvenau kaime, mamai nuolat padėdavau ir mėgau sodinti gėles, todėl nutariau pasirinkti šią sritį. Įstojus mokytis, visą mūsų kursą išskirstė į kelias kryptis, aš pasirinkau kraštotvarką. Mokytis man labai patiko, tai buvo sritis, kur gebu dirbti ir suprantu, ką darau.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video