2024/04/25

 

Palikti parapiją – paties dekano sprendimas

Rimantas Gudelis Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų parapijoje dekanu dirbo šešerius metus.
Autorės nuotrauka

Praėjusį sekmadienį paskutiniąsias šv. Mišias Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje aukojo šešerius metus šioje parapijoje tarnavęs dekanas Rimantas Gudelis. Atsisveikinti su juo į šventovę rinkosi parapijiečiai, įvairių parapijoje veikiančių organizacijų atstovai. Ateinantį sekmadienį, rugpjūčio 17 d., laukiama naujai paskirto Kupiškio dekanato dekano Mindaugo Kučinsko.

Atsisveikino po šešerių metų

Birželio mėnesį kunigas Rimantas Gudelis buvo atleistas iš Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų parapijos klebono pareigų ir paskirtas Salamiesčio šv. Antano Paduviečio parapijos administratoriumi, taip pat jis rūpinsis Antašavos šv. Hiacinto (Jackaus) parapijiečių sielovada. Lietuvos vyskupų konferencija R. Gudelį paskyrė Maskvos, Sankt Peterburgo ir Murmansko lietuvių kapelionu trejų metų kadencijai.

Šešerius savo kunigiškos tarnystės metus Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų parapijai paskyręs R. Gudelis pamaldų metu savo pamoksle prisiminė 2008 metus, kai pradėjo dirbti dekanu. „Prieš šešerius metus prie šio altoriaus prisiekiau tarnauti šiai parapijai, skelbti Dievo žodį, teikti Sakramentus. Čia buvo jau 15 mano darbo vieta, pradedant nuo Čikagos, Peterburgo, baigiant Klaipėda, Biržais, tačiau Kupiškis man visada išliks kaip labai šviesi vieta, kur – labai geri žmonės, nuoširdžiai mylintys savo parapiją ir bažnyčią. Tą liudijote ir minint bažnyčios šimtmetį. Visa tai palieka gerus įspūdžius, o išvykdamas iš šios parapijos noriu palinkėti ir toliau mylėti savo parapiją, čia dirbančius kunigus ir vieniems kitus. Noriu padėkoti savo bendradarbiams kunigams, visiems pasauliečiams, parapijoje veikiančioms organizacijoms“, – pamokslo metu kalbėjo buvęs dekanas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video