2024/04/23

 

Vaikų užimtumas vasarą daugiausia – tėvų rūpestis

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Vasara jau artėja į pabaigą. Netruks prabėgti rugpjūtis, ir mokinukai vėl pabirs į savo ugdymo įstaigas. Vaikų užimtumas vasaros metu – nemažas rūpestis jų tėvams. Lietuvoje, o juo labiau užsienyje rengiamos vaikų vasaros stovyklos tėveliams atsieina gana brangiai, o savivaldybės skiriamos lėšos vaikų vasaros poilsiui – menkos. Dauguma stovyklų vyko birželį, o kuo užimti savo vaikus kitais vasaros mėnesiais, tėveliai turi ieškoti patys.

Menki pinigai

Pasak rajono savivaldybės Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojo Vytauto Knizikevičiaus, mokinių laisvalaikiui praleisti ir jiems užimti yra kelios programos.

„Savivaldybės biudžeto lėšos įstaigoms, vykdančioms vaikų socializacijos programas, buvo paskirstytos dar neprasidėjus vasarai, šiais metais ši suma siekė 10 tūkst. litų. Panaši ji buvo ir prėjusiais metais – vaikų socializacijos programoms vykdyti buvo skirta 11 tūkst. litų. Iki krizės šalyje vaikų vasaros poilsiui Švietimo ir mokslo ministerija skirdavo nemažą paramą, gaudavome ir po 100 tūkst. litų, tačiau pastaruoju metu finansavimas skiriamas tik iš rajono Savivaldybės lėšų“, – kalbėjo V. Knizikevičius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video