2024/04/18

 

Statybų poreikį didina ir atslenkantis euras

Statybininkai pastebi po truputį didėjantį gyventojų norą pasigražinti savo būstą.
Autorės nuotrauka

Po krizės statybos ir remonto darbai lėtai atsigauna. Antri metai tokių paslaugų poreikis – panašus. Gyventojams tai plyteles išklijuoti reikia, tai sienas nudažyti. Pastebima, kad šią vasarą į būsto remontą žmonės vis dažniau ėmė investuoti, baimindamiesi ateinančio euro.

Gelbsti dešimt amatų

Savo būstą puošiame ir remontuojame dažniausiai vasarą. Šiltuoju metų laiku padaugėja ir šių paslaugų poreikis. Antri metai po krizės šis sektorius po truputį atgyja, ypač didmiesčiuose.

Darbo statybininkams ir apdailininkams užtenka ir Kupiškio rajone. Tačiau „Kupiškėnų mintims“ tokių paslaugų teikėjai teigė, kad klientams tenka įrodyti, jog esi ne vienos srities specialistas.

„Jei dirbčiau vieną darbą, tai iš statybininko duonos gal ir neišgyvenčiau. Bet kai turiu dešimt amatų: ir stogus dengiu, ir dažau namo sienas, ir kitus darbus atlieku, užsakymų turiu. Sukuosi ne tik Kupiškyje, bet ir aplinkiniuose rajonuose. Konkurencija čia – didelė, ir jei tik atidėsi užsakymą, jo neteksi. Žmonės nebenori laukti eilėje“, – apie šios vasaros darbus ėmė pasakoti prisistatyti nepanoręs Ričardas iš Kupiškio.
Pašnekovas užsiminė, kad pernai galbūt jam sekėsi geriau. Jo nuomone, žmonės tikriausiai jau baigia susitvarkyti savo aplinką.

Šiais metais, pasak Ričardo, remonto darbų poreikiui įtakos turi ir artėjantis euro įvedimas. „Žmonės bijo, kad kils kainos, bus sunkiau užsidirbti, todėl skuba susitvarkyti namus dar šiais metais. Vienas klientas pasakojo, kad vežioja į Latviją medų, ir ten pasikeitus valiutai užsidirbti sunkiau. Todėl jis nusprendė suremontuoti būstą šią vasarą, sukaupęs santaupų“, – sakė statybininkas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video