2024/03/29

 

Daržininkai ir sodininkai kol kas nusiteikę optimistiškai

Rima Einorienė įsitikinusi, kad darbštus žmogus kaime nepražus.
Autorės nuotrauka

Sinoptikų prognozės pastarosiomis dienomis džiugina šilumos mėgėjus, atostogauti susiruošusius žmones. Tik daržininkams, sodininkams ir kitiems žemdirbiams nerimo metas – ar neatsėlina sausra, ar audros, liūtys su krušomis nesunaikins būsimo derliaus.
Kupiškio turguose prekiaujančių daržo, sodo ir miško gėrybėmis žmonių pasiteiravome, kokio derliaus galima šiemet tikėtis.

Daržai tarpsta

Didžiagraščių kaime ūkininkaujanti Rima Einorienė savo užaugintą produkciją jau daug metų pardavinėja „Kupiškėnų turgaus“ paviljone. Ūkininkė sakė, kad šiemet užderėjo geras agurkų, pomidorų, svogūnų, kopūstų, ankstyvųjų bulvių, braškių, juodųjų serbentų derlius. Neturės žieminių česnakų. Jų buvo pasodinta 20 a ir beveik visi iššalo. Taip pat ir sodas tuščias. Šalčiai pakando obelų žiedus. „Drėgmės stinga. Tiesa, vis nulyja, bet šuorais. Ne visiems pasėliams lietaus tenka. Geriau būtų ilgesnis, bet ne toks smarkus ir trumpas lietus. Labiau žemę palaistytų, jos nesuplūktų. Dėl sausros yra ir privalumų. Šiemet nekirmijo, nepuvo nei braškės, nei kitos uogos ir daržovės. Ūkyje dirba visa mūsų šeima – aš, vyras, dukros ir sūnaus šeimos. Laikome ir avių, triušių, vištų. Savoms ūkio reikmėms užsiauginame grūdų, pasiruošiame žiemai šieno. Manau, kad bado gali sulaukti tik tinginys. Kaime ir gyvenimo permainos ne tokios baisios, ir maistu čia visada gali apsirūpinti“, – dalijosi mintimis R. Einorienė.

Jau ne vienerius metus Kupiškio Lauko gatvės turgavietėje daržovėmis, obuoliais prekiauja Antanas Janilionis iš Biržų rajono Šukionių kaimo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video