2024/04/24

 

Spūsčių prie techninės apžiūros stoties nėra

Autoriaus nuotrauka

Liepos 1 dieną įsigaliojo naujos Motorinių transporto priemonių ir jų priekabų registravimo taisyklės. Nuo šios dienos valstybinėje įmonėje „Regitra“ registruojamos tik galiojančią techninę apžiūrą turinčios transporto priemonės, kurių valdytojai yra apsidraudę civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu ir atlikę privalomąsias muitinės procedūras. Dėl naujosios tvarkos keitėsi automobilių srautai į VĮ „Regitra“ ir techninės apžiūros stotis.

Automobiliams patikrinti – laiko limitas

Antradienio ryte prie Kupiškio techninės apžiūros stoties vartų, laukdami savo eilės įvažiuoti į stotį techninei būklei patikrinti, stovėjo septyni automobiliai. Tai palyginti su didmiesčiais labai mažai.

Anot Panevėžio techninės apžiūros (TA) centro Kupiškio padalinio vadovo Lino Ragausko, nuo liepos 1-osios eilės prie automobilių techninės apžiūros stoties nepailgėjo. „Gal žmonėms reikia truputį ilgiau palaukti dėl įsigaliojusio mūsų darbuotojams nustatyto transporto priemonės apžiūros laiko, – teigė padalinio vadovas. – Pagal naujus reikalavimus, įsigaliojusius nuo liepos 1 dienos, lengvojo automobilio apžiūrai stotyje reikia skirti iki 25 minučių, mažiesiems autobusams (mokykliniams) – 33 minutes, dideliam autobusui – 42 minutes, krovininiam automobiliui iki 3,5 tonos apžiūrai turime skirti 27 minutes. Ilgiausiai laiko sugaištama tikrinant sunkiasvorių automobilių (vilkikų) techninę būklę – 46 minutes, o su puspriekabe – 1 valandą.“

Panevėžio TA centro vadovo Rimanto Liberio teigimu, šis laikas pailgintas dėl tam tikrų papildomų patikrų. „Anksčiau apžiūros laikas buvo trumpesnis, – sakė „Kupiškėnų minčių“ pakalbintas vadovas. – Dabar tikrinami ratų guoliai ir pan. Šioms papildomoms procedūroms reikia ir daugiau laiko.“

Pasak L. Ragausko, dėl to, kad nuo liepos 1 dienos registruojamiems automobiliams, atvežtiems iš Europos Sąjungos valstybių, pirmiausia turi būti atlikta techninė apžiūra, po to būtų registruojami, jų darbo krūvis nepadidėjo. „Kartais būna šių automobilių problemų. Pirkto automobilio dokumentuose pasitaiko netikslumų, esti surašyti ne visi duomenys. Tokie automobiliai siunčiami ekspertizei“, – sakė L. Ragauskas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Robertas TERVYDAVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video