2024/05/13

 

Išdavei partiečius – padėk mandatą

Inicijuojama įstatymo pataisa numato, kad iš politinio kovos ringo būtų išstumti perbėgėliai.
Valio Staburo asociatyvi nuotrauka

Vėl siekiama sutramdyti politinius perbėgėlius. Seime įregistruotas Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pataisos projektas, pagal kurį tarybos nario įgaliojimai nutrūktų, jei jis atsisakytų priklausyti frakcijai, išstotų arba būtų pašalinamas iš politinės partijos, pagal kurios kandidatų sąrašą buvo išrinktas į savivaldybės tarybą.
Dėl pašalinimo spręstų Vyriausioji rinkimų komisija, gavusi tarybos narį iškėlusios politinės partijos ar jos skyriaus vadovo teikimą.
Ar reikia tokios pataisos, ar pavyks ją patvirtinti, paklausėme rajono politikų ir šios pataisos iniciatoriaus.

Reikia politinės valios

Šią įstatymo pataisą inicijavo Seimo narys, Darbo partijos narys Ričardas Sargūnas, atstovaujantis ir daliai mūsų rajono rinkėjų. Pasak jo, peržvelgus savivaldybių tarybų praėjusių kadencijų veiklą, matyti, kad per kadenciją politikai įvairiai persigrupuoja, persisluoksniuoja, keičia savo pažiūras. Dėl to rinkėjai nebepasitiki jais, neina balsuoti. „Manau, kad griežčiau reglamentavus tarybų narių veiklą, išaugtų žmonių pasitikėjimas politikais, daugiau jų ateitų balsuoti. Tikiuosi, kad su šia pataisa rudenį pavyks supažindinti visus Seimo narius. Aišku, bus daug diskusijų. Yra nemažai Seimo narių, kurie į visa tai žvelgia skeptiškai. Ankstesni bandymai rasti būdą politiniams perbėgėliams sutramdyti buvo nesėkmingi. Manyčiau, kad taip atsitiko tik dėl politinės valios stokos. Privalome įsiklausyti į rinkėjų pageidavimą ir nuomonę ir pasiryžti permainoms. Juolab kad mūsų partijos ir koalicijos veiklos programoje yra įrašytas siekis nutraukti politikų lakstymą iš partijos į partiją. Ši pataisa žmogaus apsisprendimo laisvių tikrai nesuvaržys. Nebepatinka bendražygiai, atsisakai mandato ir išeini arba sąžiningai atidirbi ketverius metus iki kadencijos pabaigos, įgyvendindamas per rinkimų kampaniją deklaruotas idėjas. Paskui, prašom, rinkis kitus bendražygius, kurie artimesni pakitusioms tavo pažiūroms. Pradėjus savivaldybių tarybų veiklos permainas, manau, kad pamažu jos pasiektų ir Seimą“, – buvo įsitikinęs pašnekovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video