2024/04/26

 

Pretendentus į seniūnus tikrins ir STT

Valio Staburo asociatyvi nuotrauka

Šiuo metu be tikrųjų vadovų yra likusi Kupiškio ligoninė, kultūros centras, Alizavos seniūnija. Tačiau naujų vadovų rinkimo procesas nesustojęs.

Pavardės dar neskelbs

Užvakar, liepos 22 d., vyko konkursas Alizavos seniūnijos seniūno pareigoms. Buvęs šios seniūnijos seniūnas Antanas Alkauskas iš tarnybos pasitraukė dėl 65 metų amžiaus cenzo, taikomo valstybės tarnautojui. Nuo šių metų balandžio 22 d. seniūną pavadavo Rimutė Vaišnorienė.

Pagal šių metų pradžioje įsigaliojusią kitokią priėmimo į valstybės tarnybą tvarką, naują konkursą seniūno pareigoms organizavo Valstybės tarnybos departamentas. Čia buvo registruojami kandidatai ir vykdomos atrankos. Tikrinta pretendentų bendroji ir vadovavimo kompetencija. Baigiamasis konkurso etapas vyko Savivaldybėje.
Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Žilvino Aukštikalnio, dalyvauti konkurse buvo pakviesti 4 kandidatai, atitikę visus šiai pareigybei taikomus reikalavimus. Į konkursą atvyko 2 pretendentai, vyras ir moteris. Abu jie surinko per 6 balus. Vienas iš kandidatų į seniūnus pasirodė šiek tiek geriau. Taigi konkurso laimėtoją jau turime. Tačiau pagal naująją priėmimo į valstybės tarnybą tvarką, to žmogaus pavardės dar negalima viešinti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video