2024/05/08

 

Namo grįžę emigrantai nori greitai ir kokybiškai teikiamų paslaugų

Gydytoja odontologė Gintarė Vasiliauskaitė vasaros metu per darbo dieną priima vidutiniškai 9–10 pacientų.
Autorės nuotrauka

Vasara – pats atostogų įkarštis, juolab kad liepa jau ritasi į antrąją pusę, netoli rugpjūtis, ir sakoma, kad po Žolinės jau ima po truputį dvelkti rudeniu. Kol daugelis dirbančiųjų atostogauja, yra specialistų, kurių rankų darbo labai reikia ir vasaros metu, kai padaugėja iš užsienio grįžtančių emigrantų.

Odontologams darbo padaugėja

Vieni jų – gydytojai odontologai. Ne iš vieno emigranto tenka išgirsti, kad šios srities medikų paslaugos užsienio šalyse labai brangios, todėl planuodami vasaros atostogas namo grįžtantys lietuviai stengiasi jau iš anksto paprašyti savo artimųjų, kad juos užregistruotų į eilę patekti pas dantistus.

Individualios įmonės „Panevėžio dantų protezavimo centras“, įsikūrusios miesto centre, registratorė Aušra Puntuzienė pasakojo, kad vasarą šioje klinikoje dirbantiems medikams darbo išties padaugėja. „Mūsų darbas vasarą tikrai nenutrūksta, šiuo metu trys gydytojai atostogauja, tiek pat jų dirba. Vasaros metu labai pagausėja grįžtančių iš užsienio pacientų, kurie nori labai greitai susitaisyti dantis, stengiamės patenkinti jų pageidavimus. Pasitaiko, kad jie užsirašo dar būdami svečioje šalyje ir planuodami, kada sugrįš, tačiau jei ateina neužsiregistravę iš anksto, stengiamės taip perskirstyti darbus, kad emigrantai suspėtų. Štai per paskutines dvi dienas užregistravau 10 pacientų, pusė jų – emigrantai. Paprastai iš užsienio grįžę lietuviai nori dantis pasitikrinti profilaktiškai, ateina ir su skaudamais dantimis, pageidauja protezavimo, implantacijos procedūrų.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video