2024/04/26

 

Nauja tvora – mažiau rūpesčių

„Saulutės“ teritoriją juosianti tvora neatitinka higienos normų, reikalaujančių, jog jos aukštis siektų bent jau pusantro metro.
Unės Juodytės nuotraukos

„Kupiškėnų mintys“ visai neseniai rašė apie vieną opiausių miesto vaikų lopšelių-darželių problemų – teritorijas saugančios tvoros yra žemos ir lengvai peržengiamos, todėl darželių kiemuose neretai šeimininkauja tie, kuriems čia tikrai ne vieta. Viena ikimokyklinio ugdymo įstaiga šią bėdą jau išsprendė – darželio „Obelėlė“ teritorija jau aptverta segmentine tvora, tą patį tikisi padaryti ir „Saulutė“.

Dirba be higienos paso

Lopšelio-darželio „Saulutė“ direktorė Danutė Staišiūnienė akcentavo, jog 1 m aukščio darželio tvora – tai higienos normų nesilaikymas, nes privalomas tvoros aukštis – 1,5 m. „To reikalauja higienos normos. Mūsų darželiui jau 35 metai – tiek pat ir jį juosiančiai tvorai, nuo pat įstaigos pastatymo ji nebuvo keista. Darželis dirba be higienos paso. Panevėžio visuomenės sveikatos centro Kupiškio skyriaus sprendimu mums atsisakyta išduoti leidimą – higienos pasą dėl to, kad neatitinkame keliamų reikalavimų. Tačiau svarbiausia tai, kad negalime tinkamai apsaugoti įstaigos teritorijos – čia nuolat lankosi nekultūringas jaunimas“, – kalbėjo „Saulutės“ direktorė.

Tai, kad darželiui būtina didesnė apsauga, akivaizdu. Poilsio dienomis, po darbo valandų čia nuolat renkasi jauni žmonės, kurie laužo vaikų žaidimų aikšteles, teršia pavėsines, iš ryto darbuotojai randa primėtytų šiukšlių, pridaužytų alkoholio butelių, šukės kelia rimtą pavojų vaikų sveikatai. Birželio mėnesį buvo raštu kreiptasi į rajono policijos komisariato viršininką Gintautą Misiūną su prašymu, kad darželio teritorijoje būtų užtikrinta viešoji tvarka.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video