2024/04/25

 

Rajone stinga valdiško būsto

Valio Staburo asociatyvi nuotrauka

Kupiškyje jau seniai nebestatomi daugiabučiai gyvenamieji namai. Gyventojų rajone nuolat mažėja. Nekilnojamojo turto kaina palyginti nedidelė. Parduodantieji savo butus dažnai vargsta ne vienerius metus, kol pavyksta surasti pirkėją. Atrodo, kad mūsų rajone gyvenamojo ploto žmogui per akis. Visgi ne visi kupiškėnai turi savo pastogę ir galimybių ją įsigyti. Išeitis – valdiškas būstas. Ar lengva jį gauti?

Pasiūla ir paklausa

Savivaldybė nuosavybės teise iš viso valdo 148 namus ir 272 butus. Didžioji dalis šio gyvenamojo fondo turi socialinio būsto statusą. Manevriniam butų fondui priklauso du bendrabučiai. Taip pat yra 16 tarnybinių butų.

Pasak Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vyresniosios specialistės Zitos Karaliūnienės, visi tarnybiniai butai šiuo metu užimti. Pagal rajono Tarybos patvirtintą aprašą tokie butai gali būti suteikti kultūros ir švietimo, policijos bei medicinos darbuotojams. Pastaruoju metu yra gautas vienas medikų prašymas dėl tarnybinio buto suteikimo. Kol kas jo patenkinti negalima. Savivaldybė specialiai butų šioms reikmėms neperka. Nebent, jei atsilaisvintų socialinis būstas ir skubiai reikėtų tarnybinio buto, tai Tarybos sprendimu būtų galima pakeisti to buto paskirtį ir jį priskirti tarnybiniam. Žmogui tarnybinis butas yra suteikiamas įstaigos vadovo prašymu tarnybos laikui. Kai nutrūksta darbo sutartis, tokio buto gyventojas privalo išsikelti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video