2024/04/16

 

Absolventai mina darbo biržos slenkstį

Panevėžio teritorinės darbo biržos Kupiškio skyriuje absolventams ir abiturientams surengtas informacinis renginys „Nuo diplomo iki darbo sutarties“.
Nuotrauka iš darbo biržos archyvo

Daugumos aukštųjų mokyklų, kolegijų, profesinio mokymo įstaigų absolventai jau turi mokslo baigimo dokumentus. Kokios jų galimybės įsidarbinti? Ar su diplomu jie keliaus į darbo biržas, taps jų klientais ir gausins bedarbių gretas?

Absolventų specialybės

Pasak Panevėžio teritorinės darbo biržos Kupiškio skyriaus vedėjos pavaduotojos Laimos Vaitiekūnienės, daugiausia absolventų darbo biržoje kasmet užregistruojama birželio pabaigoje, liepos ir rugpjūčio mėnesiais. „Per šių metų birželio mėnesį ir liepos pradžioje pas mus užsiregistravo 44 absolventai, 6 iš jų yra baigę universitetus, 10 – kolegijas, 28 – profesines mokyklas. Net 23 iš baigusiųjų profesinio mokymo įstaigas – Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos absolventai“, – kalbėjo pavaduotoja.

Per darbo biržą įsidarbinti viliasi įvairias specialybes baigę jaunuoliai. Ieškodami darbo pasiūlymų jau užsiregistravo ekonomikos ir finansų, industrinės technologijų vadybos, transporto priemonių inžinerijos, anglų filologijos, edukologijos, psichologijos studijas baigę aukštųjų mokyklų studentai, taip pat – kolegijose mokęsi verslo vadybos, aplinkos apsaugos, žemėtvarkos, statybos, kineziterapijos, bankininkytės, informatikos, tarptautinio verslo. Darbo paieškomis užsiims ir profesinių mokinių rengimo įstaigų absolventai – darbo biržoje užsiregistravo technikos priežiūros verslo darbuotojas, apdailininkas, 5 apskaitininkai ir kasininkai, 3 padavėjai ir barmenai, 6 prekybos įmonių vadybininko padėjėjai, 5 socialinio darbuotojo padėjėjai, 4 viešbučio darbuotojai, 2 automobilių elektromechanikai, pastatų ir inžinerinės įrangos montuotojas.

Kasmet teritorinės darbo biržos visoje Lietuvoje vykdo renginių ciklus absolventams ir abiturientams. Šiemet jie pavadinti „Nuo diplomo iki darbo sutarties“. Pirmas toks susitikimas su absolventais liepos pradžioje buvo surengtas ir Panevėžio teritorinės darbo biržos Kupiškio skyriuje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video