2024/04/16

 

Prie Pyragių šventė medžiotojai ir žvejai

Lietuvos medžiotojų draugijos Kupiškio skyriaus pirmininkas Bronislovas Domža (kairėje) ir Lietuvos ūkininkų sąjungos Kupiškio r. skyriaus pirmininkas Zigmantas Aleksandravičius rūko taikos pypkę.
Autorės nuotrauka

Praėjusį šeštadienį neįprastai šurmulinga buvo prie Pyragių ežero estrados. Buvusią tradicinę kupiškėnų švenčių vietą po dvejų metų pertraukos vėl atgaivino rajono medžiotojai ir žvejai, surengę savo šventę. Jie čia turėjo galimybę paviešinti savo veiklą, trofėjus, renginio svečius vaišino ką tik ant laužo išvirta tradicine medžiotojų bliauka. Vyko išradingiausiųjų, kūrybingiausiųjų ir vikriausiųjų konkursai, koncertavo Kazimiero Barono kapela iš Biržų.

Pagerbė nusipelniusiuosius

Šventė prasidėjo rajono garbės medžiotojui Leonui Apšegai ir nusipelniusiai žvejei Irenai Majauskienei pakėlus Medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio r. skyriaus vėliavą, uždegus žvakelę pagerbiant mirusių šios draugijos narių atminimą.
Gražios šventės, gero laimikio medžiotojams ir žvejams palinkėjo Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininko pavaduotojas Egidijus Bukelskis, rajono meras Jonas Jarutis, Medžiotojų ir žvejų draugijos Biržų r. skyriaus pirmininkas Konstantinas Galvelis, rajono medžioklės žinovas Bronislovas Juodviršis.

Medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio r. skyriaus pirmininkas Bronislovas Domža priminė, kad šis skyrius mūsų krašte gyvuoja jau 75 metai ir turi gilias tradicijas. Jis kvietė visus šventės dalyvius pasidžiaugti trofėjais, pabendrauti, pasivaržyti sporto rungtyse ir laimėti įvairių prizų.

J. Jarutis įteikė B. Domžai aplinkos ministro anksčiau, Žemės dienos proga, skirtą padėką už šios draugijos tradicijų puoselėjimą, naujų jos narių ugdymą, už įspūdingus trofėjus ir rūpinimąsi gamta.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video