2024/03/29

 

Klaidžiojantys poilsiautojai drumsčia vietinių ramybę

Rajone yra daug gražių, poilsiui pritaikytų kampelių, tik be nuorodų jas sunku surasti.
Banguolės Aleknienės nuotrauka

Įgyvendinant europinį projektą buvo tvarkoma Kupiškio marių (Lėvens tvenkinio) pakrantė. Atsirado daug naujų poilsiaviečių. Apie šiam projektui skirtas ir išleistas milijonines lėšas buvo ne kartą viešinta. Tačiau nuorodoms į tas poilsiavietes pinigų pristigta.

Trūko kantrybė

Tuo buvo pasipiktinęs ir bagdonietis Gaudentas Kukenys. Mat jam jau nusibodo nuolat interesantams aiškinti, kaip nukakti į Bagdonių poilsiavietę, kur yra plaustas, kuriuo galima nuplaukti į salą. Pasitaiko, kad net vėlyvą metą tie klausinėtojai iš patalo traukia. „Įbestas kažkoks pagalys su raudonu skuduru ties automobilių aikštele. Argi čia nuoroda į poilsiavietę. Tokį ženklą anksčiau žmonės laukdami gyvulių sėklintojo įbesdavo šalia ganyklos. Jei įrengė poilsiavietę marių pakrantėje, tai turėjo ir atitinkamus ženklus tvarkingai sustatyti. Negi tų milijonų neužteko“, – retoriškai klausė G. Kukenys.
Tikisi europinių lėšų

Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorius Paulius Pranckūnas patvirtino, kad nuorodų į poilsiavietes nėra, išskyrus vieną Palėvenėlės poilsiavietę. Šiuo metu pamaryje yra devynios poilsiavietės (Pajuodupės, Vėžionių, Bagdonių, Drūlėnų, Paketurių, po dvi Aukštupėnų ir Palėvenėlės).

„Bandėme iš gyventojų pajamų 2 proc. mokesčio, skirto mūsų įstaigai, susirinkti pinigėlių toms reikmėms, bet tegavome 200 litų. Tokios sumos net vienam ženklui neužtenka. Šiuos pinigus panaudojome vėžiavimo čempionatui rengti.
Poilsiavietėms paženklinti šiuo metu lėšų neturi nei Kupiškio kelių tarnyba, nei Savivaldybė“, – teigė centro direktorius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video