2024/04/27

 

Antroji Prezidentės kadencija – lūkesčiai, vertinimai

Dalia Grybauskaitė – pirmą kartą Lietuvos prezidento rinkimus laimėjusi dukart iš eilės.
Nuotrauka iš prezidentūros archyvo

Šiandien vyks Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inauguracijos šventinė ceremonija. Antrai kadencijai išrinkta Prezidentė iškilmingai prisieks Seimo Kovo 11-osios salėje. Prisiekusi valstybės vadovė dalyvaus šv. Mišiose Vilniaus arkikatedroje bazilikoje. Vėliau prezidentūros rūmuose susitiks su Ministru Pirmininku Algirdu Butkevičiumi, kuris pagal nustatytą tvarką grąžins Prezidentei LR Vyriausybės įgaliojimus.
Ko iš antrosios Dalios Grybauskaitės kadencijos tikisi politikai, verslininkai ir kiti visuomenės atstovai?

Zigmantas ALEKSANDRAVIČIUS,
Lietuvos ūkininkų sąjungos Kupiškio skyriaus pirmininkas, Kupiškio darbdavių klubo prezidentas

Aš tikrai džiaugiuosi, kad teko tiesiogiai pabendrauti su Prezidente Dalia Grybauskaite. Tai labai dalykiška, konkreti, patikima, gerai išmananti daugelį gyvenimo sričių, tiesiai, be išvedžiojimų išsakanti savo poziciją politikė. Žinoma, kartais ir jai ne viskas pasiseka taip, kaip norėtų. Svarbu pripažinti savo klaidas ir toliau eiti pirmyn. Esame sutarę, kad artimiausiu metu D. Grybauskaitė prezidentūroje priims Kupiškio darbdavių klubo atstovus. Tikimės aptarti mūsų rajono smulkaus verslo reikalus. Manau, kad Prezidentė, kaip įtakingas žmogus, padės mums juos sparčiau spręsti. Dauguma rajono gyventojų labai laukia pozityvių ekonomikos pokyčių.

Dalią Grybauskaitę, siekiančią antrosios prezidento kadencijos, rėmiau, džiaugiuosi, kad ji vėl eina valstybės vadovo pareigas. Tikiuosi, kad Prezidentės sprendimai duos realios naudos Lietuvai, bus pradėtų darbų tęsinys.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video