2024/04/18

 

Rajono kavinės pradėjo rinkti puodelius

Einant į kavinę ar į restoraną pravartu žvilgterėti ir į lipduką su puodeliais.
Banguolės Aleknienės nuotrauka

Nuo praėjusių metų lapkričio 1 d. Lietuvos viešojo maitinimo įstaigos pradėtos žymėti jų darbo kokybę atspindinčiu specialiu lipduku su kavos puodeliais, kur nurodytas vertinimas balais (tą vertinimą simbolizuoja ir puodelių skaičius lipduke). Šių įstaigų atitiktis higienos reikalavimams yra vertinama penkiabale sistema. Kuo balas aukštesnis, tuo paslaugų kokybė geresnė.
Jau ir Kupiškio rajono viešojo maitinimo įstaigos pasipuošė lipdukais su kavos puodeliais.

Lipdukai ne visiems

Mantas Džiaugys, Kupiškio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausiasis specialistas-maisto produktų inspektorius, sakė, kad rajone yra 9 subjektai, užsiimantys kavinių-užkandinių veikla, ir 1 – restoranų veikla. Tačiau lipdukai su kavos puodeliu ir vertinimo balu pasirodys ne ant visų šių viešojo maitinimo įmonių. Mat alaus barai ir verslininkai, teikiantys viešąjį maitinimą per įvairius užsakymus (banketai, vaišės švenčių proga ir pan.), nebus taip vertinami.
Tad rajone belieka 4 viešojo maitinimo įstaigos, kurių atitiktis higienos reikalavimams atsispindės lipdukuose su kavos puodeliais ir vertinimo balu.
Šiuo metu jau įvertintos trys kavinės, o vienos viešojo maitinimo įstaigos veikla sustabdyta dėl grubių higienos pažeidimų.

Ką reikėtų ištaisyti?

„Stabdyti teko „Pakalnės svetainės“ Skverbuose veiklą. Ši įmonė tikrinta po Joninių šventės ir, matyt, nespėjo susitvarkyti. Po veiklos atnaujinimo ji vėl bus tikrinama ir vertinama pakartotinai. Gauti labai aukštą balą, nors bus ištaisyti visi nustatyti trūkumai, jai sutrukdys pirmojo patikrinimo prasti rezultatai. Pagal vertinimo kriterijus teks nubraukti 12 taškų. Tačiau ateityje šiai viešojo maitinimo įstaigai pasirodyti vis geriau keliai neužkirsti“, – teigė maisto produktų inspektorius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video