2024/04/27

 

Algų didinimas kultūros darbuotojams panašus į miražą

Kultūros ir meno darbuotojai turėjo apsiginkluoti akmenine kantrybe, kol valdžia atsigręžė į jų pusę.
Jurgitos Žiukaitės asociatyvi nuotrauka

Ilgai žadėjusi skalsesniu duonos kąsniu pamaloninti kultūros ir meno darbuotojus valdžia pagaliau sukrapštė lėšų. Nuo šių metų liepos 1-osios šios srities darbuotojams didinamos algos. Iš viso šioms reikmėms šalies biudžete atsirado 25 milijonai litų. Iš šios sumos 11 milijonų yra skirta savivaldybėms.
Kupiškio rajonas gavo 156 tūkst. litų. Ar ši žinia pradžiugino muziejininkus, bibliotekininkus, kultūros centrų specialistus?

Lėšos tik pusmetį

Žilvinas Aukštikalnis, rajono Savivaldybės administracijos direktorius, sakė, kad pernai Kultūros ministerija rinko duomenis, kiek rajono kultūros įstaigose dirba žmonių, koks galėtų būti lėšų poreikis darbuotojų algoms didinti. Matyt, atsižvelgus į surinktą informaciją ir skirtos lėšos rajonui. Rajono Taryba savo ruožtu 156 tūkst. litų paskirstys rajono kultūros įstaigoms.
„Kultūros ir meno darbuotojų algoms didinti skirtus 25 milijonus litų numato tik 2014 metų Kultūros ministerijos asignavimai. Kiek šioms reikmėms lėšų bus gauta kitais metais, nežinia. Neaišku, ar šios lėšos savivaldybėms atiteks kaip tikslinė dotacija, ar bus toms išlaidoms skirtos pajamos gautos, padidinus savivaldybėms atitenkantį gyventojų pajamų mokesčio procentą. (Šiuo metu Savivaldybei tenka 61 proc. gyventojų pajamų mokesčio.) Jei būtų nutarta tuos asignavimus skirti per mokestines pajamas, gali rajono biudžetas ir nesurinkti 156 tūkst. litų, o, pavyzdžiui, tik kokius 120 tūkst. litų, nepaisant procento didinimo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video