2024/04/16

 

Kupiškyje išrinkti „Žemės vaikai 2014“

Vaikinai turėjo pjauti žolę.
Autorės nuotrauka

Penktadienį Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje vyko septintasis respublikinis kaimo plėtros profesinio mokymo įstaigų mokinių profesinio meistriškumo konkursas „Žemės vaikai 2014“. Jame vienuolika vaikinų ir dešimt merginų, profesijų konkursuose užėmę prizines vietas, varžėsi dėl garbingo „Žemės dukters“ ir „Žemės sūnaus“ vardo.

Atidarymo iškilmės

Profesinio meistriškumo konkursas – šventė „Žemės vaikai 2014“ – tai respublikinis konkursas, kur dalyvauja jauni žmonės, besimokantys žemdirbiškų profesijų. Juo siekiama gerinti jaunuolių profesinį pasirengimą ir praktinius įgūdžius, skatinti mokinių sumanumą, kūrybiškumą, verslumą, o taip pat ugdyti etninę kultūrą. Pirmą kartą konkursas buvo surengtas 1997 m. Dauguose, po dvejų metų – Rietave. 2006-aisiais konkursas po ilgos pertraukos vėl atgaivintas ir vyko Alantoje (Molėtų rajone), Kudirkos Naumiestyje (Šakių rajone) ir Šeduvoje. 2012 m. „Žemės vaikai“ vėl sugrįžo į Daugus, o šiais metais atkeliavo į Kupiškį. Čia susirinko regioninių turų nugalėtojai – 10 merginų ir 11 vaikinų iš Alytaus, Anykščių, Aukštadvario, Biržų, Bukiškių, Dieveniškių, Joniškio, Joniškėlio, Kelmės, Marijampolės, Kudirkos Naumiesčio, Marijampolės, Vilkaviškio, Mažeikių ir kitų miestų bei rajonų profesinio mokymo įstaigų.

Pilant vasaros lietui, renginį pradėjo Salamiesčio ragų pūtėjai, nuskambėjo ansamblio „Kupkėmis“ atliekamas kupiškėnų himnas „Oi, jūs susiedai“. Į sceną buvo pakviesti šeimininkai ir svečiai – visus sveikino Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos direktorė Lina Kaušakienė, rajono meras Jonas Jarutis. Rikiavosi ir šventės organizacinio komiteto nariai. Žemės ūkio viceministras Mindaugas Kuklierius, sveikindamas konkurso dalyvius, akcentavo, jog visi jau yra laimėtojai, tačiau „Žemės sūnumi“ ir „Žemės dukra“ taps patys geriausi. Svečias linkėjo gerai nusiteikti, atsipalaiduoti ir susikurti šventę.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video