2024/04/26

 

Pareigūnų sambūris prevencijos dieną

Prevencijos dieną Panevėžio apskrities policija mini antrus metus.
Autorės nuotrauka

Panevėžio apskrities policijos komisariatai praėjusią savaitę kvietė gyventojus paminėti prevencijos dieną. Ši šventė surengta Kupiškio rajone, Palėvenės dominikonų vienuolyne. Čia skambėjo ne tik sveikinimai, bet ir pareigūnų dainos, vyko sportinės varžybos. Svečiai galėjo išbandyti, ką jaučia žmogus automobilyje eismo įvykio metu.

Švenčia antrus metus

„Prevencijos dieną kartu su Panevėžio apskrities policijos komisariatais minime antrus metus. Pernai ši šventė vyko Panevėžio rajone, šiemet – Kupiškyje. Šis renginys skirtas atkreipti visuomenės dėmesį į dirbančius Prevencijos padalinius ir jų veiklą gyventojų saugumui“, – sakė Kupiškio rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio viršininkas Džeraldas Baliūnas.

Šiemet į šventę mūsų rajone, Palėvenės dominikonų vienuolyno teritorijoje, susirinko apie 200 pareigūnų iš visos apskrities. Jų pasveikinti atvyko Kupiškio rajono valdžios atstovai, mokiniai ir mokytojai, policijos rėmėjai, jaunieji šauliai ir kariai savanoriai.
Renginio vedėja, režisierė ir policijos rėmėja Vita Vadoklytė, priminė, jog 1989 m. birželio 12 d. Lietuvos vidaus reikalų ministro įsakymu buvo įsteigta Lietuvos vidaus reikalų ministerijos Profilaktikos tarnyba. Ji vėliau reorganizuota į Prevencijos tarnybą, todėl Prevencijos padalinių pareigūnams ši diena ir yra profesinė šventė.

„Tai ne tik mūsų pareigūnų, bet ir visuomenės šventė. Prevencija mums – labai svarbi. Nusikaltimų išaiškinimas – tai jau galutinis rezultatas, o užkirsti kelią blogiui mes galime tik ugdydami visuomenę, bendradarbiaudami su ja“, – į susirinkusiuosius kreipėsi Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Egidijus Lapinskas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video