2024/04/23

Dvidešimties metų darbą redakcijoje perdavė marčiai

Elvyra Latvytė-Babelienė mielai pasidalijo prisiminimais apie darbą rajono laikraščio redakcijoje, papasakojo apie savo gyvenimą.
Autorės nuotrauka

Dvidešimt metų rajono laikraščio redakcijoje valytoja-kurjere dirbo Elvyra Babelienė. Trijų vaikų mamai šis darbas buvo labai parankus. Galėjusi savo atžalų neleisti į vaikų lopšelį-darželį, kur jie nepritapo, dažnai sirguliavo. Moteris su bendradarbiais gražiai sugyveno. Savo pareigas atlikdavo kruopščiai.
Apie tai byloja ir buvusio laikraščio redaktoriaus Antano Salio prisiminimai: „Ir valytoja-kurjerė Elvyra Babelienė savo vietoje. Šeštą valandą vakaro ateina šluoti, plauti. Rytą grafinus pripila šviežio vandens iš savo šulinio, laikraščius iš pašto parneša.“


Pradžia – Paketuriuose

E. Babelienė, buvusi Latvytė, šiuo metu gyvena Kupiškyje, Ąžuolų gatvėje, kartu su dukros Laimos šeima, savo tėvų name. Tačiau jos gimtinė ne čia, o netoliese, ant kalno išsibarsčiusiuose Paketuriuose. „Mano tėviškės sodyba nugriauta melioruojant laukus. Jos vietoje, netoli buvusio aerodromo, turime daržiuką. Į Kupiškį tėvai persikėlė maždaug 1960 metais. Man namai atiteko už tėvų priežiūrą senatvėje, o dviem broliams ir seseriai buvo padalyta jų turėta žemė“, – pasakojo moteris.

Pradinę ir septynmetę mokyklą Elvyra baigė Kupiškyje. „Iš pradžių pradinė mokykla buvo J. Pajarskio g. mūrinuke. Iš ryto ten mokėmės mes, lietuviukai, o po pietų vykdavo pamokos rusakalbiams vaikams. Po dvejų metų pradinė mokykla persikėlė į B. Žekonio gatvės medinuką, kur vėliau daug metų buvo šarvojimo salė. Septynmetę baigiau Vytauto g. pastate, kuriame vėliau daug metų buvo įsikūrusi rajono sanitarinė epideminė stotis, paskui visuomenės sveikatos centras“, – dalijosi prisiminimais pašnekovė.

Kaip ir dauguma to meto kaimo vaikų, Elvyra nesiryžo toliau siekti mokslo. Norėjo būti kuo greičiau savarankiška. Baigusi septynmetę mokyklą mergina pradėjo dirbti Paketurių durpyne.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video