2024/04/23

 

Startavo aktyvaus turizmo sezonas

Šiais metais turizmo atidarymo šventėje netrūko vandens sporto šakų.
Autorės nuotrauka

Jau antrus metus turizmo sezonas Kupiškyje prasidėjo aktyvaus laisvalaikio švente prie Kupiškio marių. Čia visą šeštadienį ūžė sportiniai žaidimai, estafetės ir varžybos. Žiūrovų dėmesį pritraukė netradicinių plaukimo priemonių regata, pirmą kartą surengtas duatlonas, profesionalų pasirodymas vandenlenčių parko trasoje bei sportinės rungtynės futbolo, krepšinio, tinklinio aikštelėse. Tikimasi, kad tokia sportiška šventė paskatins turistus Kupiškio rajone atrasti aktyvaus laisvalaikio galimybes.

Per pusšimtį komandų

Visą praėjusį savaitgalį Kupiškyje šurmuliavo šventės, skirtos mūsų miesto ir Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčios jubiliejams paminėti. Vienas didelių renginių vyko šeštadienį prie Kupiškio marių.

Čia tapo tradicija sportuojant atidaryti mūsų rajono turistinį sezoną. Todėl jau antrus metus vyko įvairių sporto šakų varžybos. Ir vaikai, ir suaugę rungėsi krepšinio, futbolo, tinklinio, kliūčių ruožo aikštelėse.

Iš viso šventėje dalyvavo 54 komandos. Varžybų nugalėtojams organizatoriai (Kupiškio r. turizmo ir verslo informacijos centras bei Kupiškio r. kūno kultūros ir sporto centras) skyrė medalius ir rėmėjų prizus.

Pasak šventės šeimininkų, renginį gelbėjo geras oras ir sporto mėgėjų iniciatyva.
Aktyvumo trūko tik rajono bendruomenėms – iš 24 atvyko ir gyventojams prisistatė tik dvi. Savo gėrybėmis stalus šventėje nuklojo Salamiesčio ir Šepetos bendruomenės. Pirmąją renginio organizatoriai apdovanojo kaip kūrybiškiausią, antrąją – kaip aktyviausią bendruomenę.

„Kvietėme visas bendruomenes į renginį. Juk turistams įdomu, ką veikia mūsų kaimai. O jie per metus ir įvairius projektus baigė, ir patalpas susitvarkė, ir nusipirko įrangas. Gaila, kad į kvietimą atsiliepė tik dvi bendruomenės – kitos turėjo savo renginius arba teisinosi, kad esą jau prisistatė žmonėms praėjusiais metais“, – sakė vienas šventės šeimininkų Kupiškio r. turizmo ir verslo informacijos centro direktorius Paulius Pranckūnas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video