2024/04/19

 

Nuaidėjo spalvinga vaikų meno šventė

Dainuoja jungtinis jaunučių choras.
Autorės nuotrauka
Šventiniai renginiai miesto 485-osioms metinėms ir Kupiškio  Kristaus Žengimo į dangų bažnyčios 100-osios
metinėms paminėti prasidėjo penktadienį Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje vykusia tradicine, mokslo metus užbaigiančia rajono vaikų ir moksleivių meno švente „Čir vir vir vasara“. Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirtame renginyje sulaukta ir svečių iš kaimyninės Latvijos Rėzeknės rajono.


Pagerbė svečiai

Paskutinįjį gegužės savaitgalį nuaidėjusios šventės „Mano Kupiškis“ pirmuoju akordu tapo vaikų meno šventė. Nuo pat ryto Gedimino gatvėje buvo demonstruojami rajono mokinių dailės plenero „Bažnyčia mokinių akimis“ darbai. Pusiaudieniu miesto aikštė jau šurmuliavo. Kasmetinė šventė prasidėjo visiems jos dalyviams darniai išsirikiavus scenoje, o tuomet gausiais plojimais buvo pasitikti kolektyvus ruošę vadovai, kurie į miesto aikštę atriedėjo „Pupsiuku“.

Minint poeto Kristijono Donelaičio 300-ąsias gimimo metines, šie metai paskelbti K. Donelaičio metais, tad jo žodžiais į susirinkusiuosius kreipėsi Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų parapijos vikaras Rimantas Rimkus. Renginyje dalyvavo ir Panevėžio vyskupas Lionginas Virbalas. Svečias akcentavo, jog būtent muzika mus išmoko paprasčiausių tiesų. „Kai jūs visi kartu šioje scenoje, kiekvienas įnešate savo indėlį stengdamiesi kuo geriau padainuoti, tai ir yra smagiausia“, – pabrėžė Panevėžio vyskupas. Kviesdamas aktyviai dalyvauti bažnyčios 100-ųjų metinių minėjimo renginiuose, jis visiems linkėjo gražios vasaros.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė Juodytė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video