2024/03/29

 

Rinkimų dvasia neaplenkė ir bažnyčios

Autorės nuotrauka

Sekmadienį pasibaigę Lietuvos prezidento rinkimai netapo staigmena – antrajame ture antrai kadencijai išrinkta Dalia Grybauskaitė. Ji surinko per 57 proc. rinkėjų balsų visoje šalyje.
Priekaištų dėl tariamos paramos šiai kandidatei sulaukė ir Kupiškio dekanas Rimantas Gudelis, per šv. Mišias papasakojęs apie susitikimą su prezidente ir pasakęs rinkėjams jos ištartus žodžius „balsuokite ne už mane, o už Lietuvą“. Kol kas raštiškas skundas dėl galimos agitacijos rinkimų komisijai nepateiktas, todėl ir tyrimas nepradėtas. Pats dekanas teigia tik skatinęs parapijiečius atlikti pilietinę pareigą – pareikšti nuomonę rinkimuose.

Svarbesni – prezidento rinkimai

Rinkimai praėjusį sekmadienį šalyje vyko gana aktyviai. Žmonės rinko Lietuvos prezidentą ir atstovus į Europos parlamentą.
Antrai kadencijai į prezidentus perrinkta D. Grybauskaitė. O į Briuselį lagaminus jau ruošia Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, socialdemokratų partijų, liberalų sąjūdžio, „Tvarkos ir teisingumo“, Darbo partijos, Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos „Valdemaro Tomaševskio bloko“ bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariai. Iš viso Lietuva Europos parlamente turės 11 mandatų.

Kupiškio rajonas gana aktyviai dalyvavo rinkimuose. Tačiau prezidento rinkimuose atiduoti 7552 balsai, o Europos parlamento beveik 300 mažiau. Užsukus į kai kurias rajono rinkimų apylinkes tai patvirtino ir rinkimų komisijų nariai – esą žmonėms svarbiau buvo išsirinkti šalies vadovą nei delegatus į Briuselį. Balsuojant namuose buvo ir tokių gyventojų, kurie atvirai atsisakė balsuoti pastaruosiuose rinkimuose.

Rinkimuose į Europos parlamentą kupiškėnai labiausiai palaikė socialdemokratus. Antroje vietoje liko konservatoriai. Nemažai balsų surinko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Darbo ir „Tvarkos ir teisingumo“ partijos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video