2024/04/25

 

Rinkimai rajone – vangesni nei prieš dvi savaites

Rinkimai Skapiškio rinkimų apylinkėje.
Autorės nuotraukos

Šiandien Lietuvos gyventojai renka naują šalies prezidentą ir savo atstovus į Europos parlamentą. Galima pastebėti, kad Kupiškio rajone rinkėjai šįkart vangiau naudojasi teise balsuoti. Prieš dvi savaites rinkti Lietuvos prezidento į pirmąjį etapą atėjo daugiau rinkėjų – 48,85 proc. Šiandien iki 14 val. 24 rajono rinkimų apylinkėse balsavo tik 22,39 proc. rinkėjai.

Aktyviausiai savo nuomonę pareiškė Antašavos ir Subačiaus rinkimų apylinkės gyventojai. Iki pietų čia balsavo daugiau nei 27 proc. rinkėjų.

Pasyviausi šįkart – Paketurių rinkėjai, kurių iki 14 val. prabalsavo vos per 14 proc.

Beveik trečdalis 15 val. rinkėjų savo nuomonę pareiškė Skapiškio rinkimų apylinkėje. Čia užsukus „Kupiškėnų mintims“ balsuoti atėjo Vidmantas ir KlatildaTubeliai. Juos atlydėjo dukra Rasa. Dar trys šios šeimos vaikai balsavo kituose rajonuose. Tik viena dukra, gyvenanti užsienio valstybėje, nespėjo susitvarkyti reikalingų dokumentų balsuoti ambasadoje.

„Mes visada jaučiame pareigą eiti į rinkimus, tai daro ir mūsų vaikai. Vieni kitų apie balsavimą neklausinėjame – turime savo nuomones, jas slapta ir pareiškiame“, – sakė K. Tubelienė.

Šios rinkimų apylinkės komisijos nariai teigė, kad per rinkimus jiems labai reikėtų naujos balsadėžės ir balsavimo kabinos. Kalbintos moterys apgailestavo, kad net Europos Sąjungos vėliavos rinkimų organizatoriai jiems rasti nesugebėjo. Tačiau Skapiškio mokykloje, kur vyko rinkimai, buvo rasta reikalinga vėliava.

ES vėliava plėvesavo ir Kreipšiuose, ant šio kaimo bendruomenės namų pastato. Čia ėjo balsuoti Biliūnų rinkimų apylinkės rinkėjai.

Iki 15 val. savo nuomonę pareiškė 51 rinkėjas iš 210. Iš anksto balsavo 18 gyventojų. Kaip sakė rinkimų apylinkės nariai, žmonės daugiausia ėjo balsuoti dėl prezidento, Europos likimas jiems ne tiek rūpi. Tačiau buvo ir pirmajame prezidento rinkimų ture nedalyvavusių asmenų.

Mažiau nei trečdalis balsavusių iki 16 val. atėjo ir į Naivių rinkimų apylinkę. Rinkimai čia vyko kiek vangiau nei prieš dvi savaites, tačiau, pasak komisijos narių, galėjo būti ir prasčiau, jei nebūtų buvę prezidento rinkimų antrojo etapo. Į namus pas rinkėjus ėjusios komisijos narės tvirtino, kad kai kurie balsuoti dėl ES parlamento netgi atsisakė

Rinkimus rajono rinkimų apylinkėse stebėjo ir Kupiškio policijos pareigūnai. Pažeidimų nepastebėta.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video