2024/04/25

 

Ilgas diagnostinės aparatūros kelias

Kupiškėnai nekantraudami laukia skaitmeninės akies dugno kameros. Juolab kad kai kurie jau yra išbandę šios diagnostinės aparatūros privalumus.
Autorės nuotrauka

Jau rašėme, kad praėjusių metų pabaigoje Kupiškyje buvo surengtas pirmasis labdaros aukcionas. Jo metu buvo galima įsigyti rajono tautodailininkų sukurtų darbų, o surinkti pinigai turėjo būti paaukoti skaitmeninei akies dugno kamerai įsigyti.
Greitai bus pusmetis nuo šio labdaringo aukciono pabaigos, o apie šiuolaikiškos diagnostinės aparatūros įsigijimą dar nieko negirdėti.

Roma Ramanauskienė, laikinai einanti Kupiškio ligoninės direktorės pareigas, sakė, kad jau įvyko konkursas skaitmeninei akies dugno kamerai įsigyti. Manoma, kad sutartis su šios diagnostinės aparatūros pardavėjais bus pasirašyta. Pirkinys kainuos 34 tūkst. 618 litų. Per labdaros aukcioną verslininkai jam paaukojo 11 tūkst. 520 litų, maždaug trečdalį reikiamos sumos. Savivaldybė pridėjo dar 17 tūkst. litų. Trūkstamą sumą (apie 6 tūkst. litų) turės iš savo vargano biudžeto sukrapštyti ligoninė. Tačiau Savivaldybė ateityje įsipareigoja tą sumą jiems kompensuoti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video