2024/05/06

 

Šimtametės akyse tebestovi Kupiškio bažnyčia

„Aš laiminga ir dar noriu pagyventi“, –  sako šimtmečio sulaukusi Stefanija Čiurlienė iš Gindvilių kaimo.
Autorės nuotrauka

Dar viena kupiškėnė praėjusią savaitę sulaukė šimtmečio. Gegužės 15 dieną tokį garbingą jubiliejų šventė Stefanija Čiurlienė iš Gindvilių. Gausus būrys sveikintojų ją rado pas dukrą Genę Panevėžyje. Čia ji gyvena jau penkiolika metų, bet labai dažnai galvoja apie savo gimtinę ir ten likusius artimųjų, giminių kapus.

Karo vaikas

„Noriu nuvažiuoti aplankyti kapų. Pati netrukus ten keliausiu…“ – artimųjų paklausta, ko dabar labiausiai norėtų, visada atsako šimtametė S. Čiurlienė.

Nors ir dažnai galvoja apie savo amžių bei mirtį, pasak šeimos, moteris visada buvo rami ir dėl nieko per daug nesijaudindavo. „Lėtas būdas ir šalti nervai – tokia, ko gero, šios ilgametės paslaptis“, – spėja artimieji.

Gimė ir užaugo S. Čiurlienė Kupiškio rajone, Gindvilių kaime. Jos vaikystė praėjo Pirmojo pasaulinio karo metais. Šimtametė pasakojo, kad ir savo tėvą pirmą kartą pamatė būdama ketverių, kai šis grįžo iš karo. Kartu su Stefanija užaugo dar viena sesuo ir brolis.
Savo šeimą S. Čiurlienė taip pat sukūrė Gindviliuose. Kaimo šokiuose užsimezgė švelni draugystė su būsimu vyru Jonu. Jis buvo tvirtas ir darbštus vyras. Porai gimė keturios dukros: Zita, Milda, Elvyra ir Genė. Zita dabar gyvena Salamiestyje, o kitos seserys Panevėžyje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video