2024/05/06

 

Nelegalių tvorų medžioklė

Akcijos „Tvora“ metu pažeidimų rasta tik prie Adomynės tvenkinio.
Autorės nuotrauka

Praėjusią savaitę visoje Lietuvoje vyko aplinkosaugos akcija „Tvora“. Į
ją įsijungė ir Kupiškio rajono specialistai. Patikrinus Stirniškių,
Noriūnų, Adomynės tvenkinius ir anksčiau Lėvens upės pakrantes, rastas
vienas pažeidimas Adomynėje. Čia aptikta tinklinė tvora, kurią
šeimininkas privalės nuimti.

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento (PRAAD) inspektoriai per akciją „Tvora“ apskrityje surengė 6 reidus. Jų metu siekta išsiaiškinti pažeidimus dėl nelegalių statinių paviršinių vandens telkinių apsaugos juostose.

Kupiškio rajone patikrinti Stirniškių (Suosos upės), Noriūnų ir Adomynės tvenkiniai.
Visame Panevėžio regione užfiksuoti 7 pažeidimai dėl pakrančių užtvėrimų. Vienas – Kupiškio rajone. Tinklinę tvorą pareigūnai aptiko Adomynėje, Aluočio tvenkinio pakrantėje. Nors ši vieta, pasak reide dalyvavusios PRAAD Kupiškio agentūros vedėjos Vitos Stančikienės, poilsiautojų, ko gero, nelankoma, tačiau įstatymai visiems vienodi ir pažeidėjas privalės nuimti tvorą.
Pačių šeimininkų aplinkosaugos atstovai vietoje nerado. Manoma, kad tvora gyventojai saugojo savo šunis.

„Prieiti prie pakrantės toje vietoje nebuvo įmanoma ir tai jau pažeidimas. Tvorą nusitverti, aišku, bus būtina, nes ir patį tvenkinį planuojama valyti. O dėl baudos dar bus matyti – žiūrėsime, kas parašyta gyventojo sklypo dokumentuose, ar ten yra įrašyta vandens telkinių apsaugos juosta. Todėl ir pavardės pažeidėjo dar neatskleisime – žmogus privalės atvykti pas mus“, – sakė V. Stančikienė.

Apie tvorą pakalbinti adomyniečiai negrūmojo savo kaimynui dėl užtvertos pakrantės. Pasak pašnekovų, tai pats atokiausias tvenkinio kampas, kur niekas nevaikšto.
Dar daugiau pažeidimų vandens telkinių pakrantėse aplinkosaugos pareigūnai kartu su policija ieškos šią savaitę. Šį kartą į reidus tikrintojai plauks kateriu.
Išaiškinus pažeidėjus, bus surašyti protokolai, taip pat privalomieji nurodymai dėl pakrančių juostų.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video