2024/04/20

 

Kam svarbus sveikatingumo ir sporto kompleksas?

Apklausos komisijos narys Valentinas Beinoris (iš dešinės), sekretorė Vida Mičiūdienė, komisijos pirmininkas Antanas Odinas sekmadienio popietę neturėjo atokvėpio.
Autorės nuotrauka

Gegužės 11-oji kupiškėnams buvo dvigubai ypatinga diena – reikėjo apsispręsti dėl šalies prezidento rinkimų ir dėl dalyvavimo miesto gyventojų apklausoje. Tik apklausa dėl sveikatingumo ir sporto komplekso vietos vyko trumpiau, nuo 8 iki 18 valandos.

„Buvau parduotuvėje, ten pažįstami paragino čia užsukti, tai ir atėjau“, – drovėjosi su pirkinių maišeliu į Savivaldybės pastato 51-ąjį kabinetą sekmadienio popietę užėjusi jauna moteris.

„Trūko informacijos, kaimynų klausinėjome, kur reikia eiti, niekas tiksliai nežino. Ir paaiškinti, paagituoti kai kas nuosekliau galėjo“, – šurmuliavo drąsesni kupiškėnai.
„Taigi laikraštyje ne sykį rašyta, interneto puslapyje, miesto skelbimų lentose skelbta, tik skaityti reikia mokėti“, – šmaikštavo kiti.

Kai kurių aktyvių piliečių, prisėdusių prie apklausos lapų (reikėjo pasirašyti dviejuose lapuose, išsakyti savo nuomonę dėl komplekso statybos ir mieste, ir prie marių) ir pasirengusių pažymėti savo pasirinkimą, laukė nuostaba sužinojus, kad apklausoje tegali dalyvauti tik miesto gyventojai.

„Kodėl ignoruojate kaimą?“ – į tokią repliką komisijos nariai atsakė be ilgų išvedžiojimų, kad taip nusprendė apklausos iniciatoriai.
Diskusijos kilo ir vyrams, ir moterims išreiškus norą pasisakyti už savo sutuoktinį, nes juk gerai žinoma savųjų nuomonė, kam dėl to būtų blogiau… Komisijos nariai buvo nepalenkiami, neperkalbami.

Valentinas Beinoris, gyventojų apklausos iniciatyvinės grupės atstovas, patikino, kad pirmas blynas, pirmoji gyventojų apklausa išryškino kai kuriuos techninius trūkumus, bet iš esmės parodė, kad dėl svarbaus reikalo žmonės gali būti aktyvūs, pilietiški, vieningi.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ada DVARIONAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video