2024/05/05

 

Kupiškėnai daugiausiai balsų atidavė D. Grybauskaitei, mažiausiai – V. Tomaševskiui

Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Sekmadienį vykę Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai nestokojo intrigos. Iki pat paskutinių balsų suskaičiavimo buvo neaišku, ar reikės II rinkimų turo, ir kas čia varžysis su daugiausiai rinkėjų pasitikėjimo sulaukusia dabartine prezidente Dalia Grybauskaite – Zigmantas Balčytis ar Artūras Paulauskas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, didžiausio rinkėjų pasitikėjimo Dalia Grybauskaitė sulaukė Kaune. Ten už ją balsavo 61,06 proc. rinkėjų. Labai aktyvūs buvo Akmenės gyventojai, už dabartinę prezidentę atidavę 58,94 proc. balsų. Mažiausiai simpatijų Dalia Grybauskaitė sulaukė iš Šalčininkų rajono rinkėjų. Ten ją palaikė tik 5,31 proc. rinkėjų. Visagine dabartinė šalies vadovė surinko 9,60 proc., Vilniaus rajone – 19,32 proc. Pasirodo, kitataučiai nemyli dabartinės Prezidentės. Čia rinkimų lyderiu tapo Valdemaras Tomaševskis. Šalčininkuose už jo kandidatūrą balsavo 73,19 proc. rinkėjų, Visagine – 52,56 proc., Vilniaus rajone – 53,48 proc.

Kad šalies vadovė būtų Dalia Grybauskaitė, pasisakė 45,98 proc. Kupiškio r. balsavusių rinkėjų. Didžiausio palaikymo D. Grybauskaitė sulaukė Žaidelių rinkimų apylinkėje. Čia už ją balsavo 54,74 proc. Migonių rinkimų apylinkėje ši kandidatė sulaukė 54,64 proc., Aukštupėnų – 52,38 proc. Mažiausiai balsų surinko Biliūnų rinkimų apylinkėje – 32,32 proc. Biliūniečiams nemažai simpatijų kėlė kiti kandidatai. Už Artūrą Paulauską atiduota 27 proc., už Zigmantą Balčytį – 22 proc. balsavusių rinkėjų balsų.

Beje, Artūras Paulauskas ir Zigmantas Balčytis Kupiškio rajone surinko beveik vienodai balsų. Už Zigmantą Balčytį balsavo 16,73 proc., už Artūrą Paulauską – 16,62 proc. kupiškėnų rinkėjų.

Daugiausiai prisistatinėjęs mūsų rajono gyventojams ignalinietis Bronis Ropė sulaukė 7,86 proc. rinkėjų palaikymo.

Mažiausiai balsų surinko V. Tomaševskis. Už jį balsavo tik 0,25 proc. atėjusių balsuoti kupiškėnų (21 balsas). Tris balsus šis kandidatas gavo Račiupėnų rinkimų apylinkėje, po du balsus surinko Lukonių, Noriūnų ir Subačiaus rinkimų apylinkėse. Po vieną balsą gavo Adomynės, Alizavos, Kupos, Senamiesčio, Laičių, Migonių, Naivių, Rudilių, Skapiškio, Šepetos, Šimonių ir Virbališkių rinkimų apylinkėse.

Kaip balsavo kupiškėnai, daugiau skaitykite antradienio „Kupiškėnų mintyse“.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video