2024/04/26

 

Renkame Lietuvos Prezidentą – kupiškėnai nesnaudžia

Šiandien – Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimai. Daugiau kaip 2,5 milijono šalies piliečių turinčių balso teisę gali išreikšti savo valią. Norą balsuoti yra pareiškę ir daugiau kaip 10 tūkstančių tautiečių, išvykusių laimės ieškoti svetur.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, iki 10 val. Lietuvoje balsavo 7,35 proc. rinkėjų. Dar kiek daugiau kaip 6 proc. rinkėjų balsavo iš anksto.

Kupiškio rajone yra 17115 balsavimo teisę turinčių gyventojų. Mūsų rajono gyventojai nuo ryto gana aktyviai skubėjo atiduoti savo balsą už pasirinktą kandidatą. Jau 10 val. 8,33 proc. rinkėjų buvo balsavę.

14 val. VRK duomenimis balsavo 25,31 proc. kupiškėnų. Tai tik truputį mažiau negu šalies vidurkis – 26,80 proc.

Aktyviausiai balsuoja Subačiaus rinkimų apylinkės rinkėjai. Čia savo balsus jau atidavė 36,71 proc. rinkėjų. Patys pasyviausi – Lukonių rinkimų apylinkės rinkėjai. Čia 14 val. balsavo tik 18,57 rinkimų teisę turinčių gyventojų.

Tai viename, tai kitame Lietuvos kampelyje pranešama apie pažeidimus balsuojant, galimus papirkinėjimus. Pas mus kol kas nusižengimų neužfiksuota.

Pasak pilietinės iniciatyvos „Baltosios pirštinės“ koordinatorės Kupiškyje Monikos Lenčickaitės, buvo sulaukta tik vieno skambučio iš Adomynės apie galimą balsų pirkimą. „Informacija nepasitvirtino, nes lyg ir buvo siūloma balsuoti už žmogų, kurio net nėra kandidatų sąrašuose“, – sakė M. Lenčickaitė.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video