2024/04/24

 

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną vainikavo nauji leidiniai

Iš dešinės: aktorius Romualdas Gudas, vienas iš almanacho autorių Algirdas Petrulis, almanacho sudarytojas Vidmantas Jankauskas, almanacho redaktorė Danguolė Gudienė, renginio vedėja Kupiškio viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja Lina Matiukaitė.
Autorės nuotrauka

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos išvakarėse, gegužės 6-ąją, Kupiškio viešojoje bibliotekoje surengtos dviejų kraštotyros leidinių sutiktuvės. Pasirodė vienuoliktasis kultūros ir istorijos almanacho „Kupiškis“ numeris ir Juozo Petrulio knyga „Rudikų sodžius“. Renginyje dalyvavo šių leidinių sudarytojas, leidėjas, straipsnių autorius Vidmantas Jankauskas, almanacho redaktorė Danguolė Gudienė, aktorius, skaitovas Romualdas Gudas, keletas almanacho straipsnių autorių, Rudikų kaimo atstovų.

Krašto metraštis tęsiamas

Renginio vedėja Lina Matiukaitė priminė, kad šiemet sukanka 110 metų, kai buvo panaikintas draudimas rašyti lietuviškai lotyniškais rašmenimis. Įprasta šią istorinę datą minėti kaip Spaudos dieną, pagerbti žurnalistus, tačiau tądien minima ir kalbos bei knygos diena. Be jų negalime bendrauti, rašyti, mokytis. „Sveikindama visus šios gražios pavasariškos šventės proga, noriu tikėti ir linkėti, kad išliktų lietuvių kalba, kad būtų ja kalbančiųjų, jos raštą skaitančiųjų. Muziejuose tebesantys prieš šimtą metų išspausdinti laikraštėliai teikia vilties, kad taip ir bus. Žmonėms dar tebereikia spausdinto žodžio. Mūsų krašto spaudos tradicijas tęsia laikraštis „Kupiškėnų mintys“, keli interneto tinklapiai. Simboliška, kad šios dienos išvakarėse pasirodė naujas kultūros ir istorijos almanacho „Kupiškis 2013“ numeris bei J. Petrulio knyga „Rudikų sodžius“, – dalijosi mintimis renginio vedėja.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video