2024/05/01

 

Necivilizuotos jaunimo pramogos gimnazijoje

Skundų dėl nepatogaus laisvalaikio sporto aikštelėje sulaukęs Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos direktorius pažadėjo jau kitą savaitę čia pastatyti biotualetą.
Autorės nuotrauka

Atšilus orams Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos kiemas atgyja, kai į sporto aikštelę susirenka vaikai ir paaugliai. Tačiau jų laisvalaikis, ko gero, ne pats kultūringiausias. Ir ne auklėjimo stoka čia kalta, o tai, kad gimnazija nepasirūpina visais jų poreikiais. Modernioje sporto aikštelėje nėra tualetų ir jaunieji sportininkai priversti nutupinėti artimiausias pakrūmes. Tačiau iki vasaros mokyklos vadovai pažadėjo šią bėdą išspręsti.

Sportininkų nepatogumai

Į redakciją kreipėsi Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos sporto aikštelėje sportuojantis jaunimas. Paskambinę jaunuoliai pasakojo, kad čia nėra jokių galimybių naudotis gimnazijos tualetu po pamokų ir savaitgaliais. Todėl tenka ieškoti saugesnio kampelio aplinkui mokyklą gamtiniams reikalams atlikti.

Vėliau kalbintas gimnazijos kieme dažnai sportuojantis Evaldas sakė, kad didelis rūpestis vien tai, kad mokyklos darbuotojai sugebėjo vaikams šiukšlių dėžę pastatyti.
Kad yra problemų sutiko ir pats Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams Vidmantas Liubamirskas. Anot jo, po mokinių sporto treniruočių mokyklos darbuotojams tenka nelengvas darbas viską išvalyti.

Žadėjo pastatyti

Gimnazijos direktorius Virgilijus Žilinskas neslėpė, kad į sporto aikštelę susirenka daug vaikų. O jiems patekti į mokyklos tualetą ne pamokų metu nėra galimybės. Tačiau vadovas teigė negirdėjęs, jog tai kelia kažkam rūpesčių.
Tačiau V. Žilinskas patikino, kad rimtai galvojama kieme pastatyti biotualetą. Jį išsinuomoti planuojama dar iki šios vasaros pradžios.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video