2024/05/05

 

Neįgaliųjų draugija susumavo nuveiktus darbus

Kupiškio neįgaliųjų draugijos ataskaitinis susirinkimas vyko Kupiškio kultūros centro vitražų salėje.
Autorės nuotrauka

Kupiškio kultūros centro vitražų salėje balandžio 29 dieną vyko Kupiškio neįgaliųjų draugijos ataskaitinis susirinkimas. Šios draugijos pirmininkė Bronė Kaleinikovienė susirinkusiesiems pateikė praėjusių metų veiklos ataskaitą. Neįgalieji apie savo rūpesčius galėjo pasikalbėti su Savivaldybės gydytoju Rimgaudu Markeliu ir Socialinės paramos skyriaus vedėja Laima Bartuliene. Susirinkime dalyvavo ir rajono mero pavaduotojas Algirdas Navickas.

Statistikos žiupsnis

Susirinkimo pradžioje B. Kaleinikovienė visus pasveikino su atėjusiu pavasariu, su praėjusiomis šv. Velykomis bei atskubančia Motinos diena.
Šių metų pradžioje Kupiškio neįgaliųjų draugija vienijo 311 žmonių su fizine negalia. Turinčių 0–25 proc. darbingumo lygį buvo 29, 30–40 proc. darbingumo lygį – 120, 45–55 proc. darbingumo lygį – 20.

Du draugijos nariai yra iki 18 metų amžiaus, turintys negalią iš vaikystės, šeši asmenys turi mažus specialiuosius poreikius, šimtas trys – vidutinius specialiuosius poreikius, dešimt – turi didelius specialiuosius poreikius.
Draugijos pirmininkė pabrėžė, kad jų organizacijoje narių daugėja, bet praėjusiais metais buvo ir netekčių. Mirusiųjų atminimą ji pakvietė susirinkusiuosius pagerbti tylos minute.

Apie projektus

Vėliau B. Kaleinikovienė papasakojo apie praėjusiais metais vykdytą „Žmonių su negalia socialinės integracijos programą“. Buvo parašytas projektas šešioms veikloms. Tai asmens higienos, transporto, masažo, asmeninio asistento paslaugos, užimtumo amatų būreliuose, meninių gebėjimų lavinimo. Šie projektai pasitarnavo ne tik draugijos nariams, bet ir kitiems Kupiškio miesto ir seniūnijos socialiai remtiniems žmonėms. Per metus draugijos socialinių paslaugų ir dienos užimtumo centre buvo suteikta 3113 įvairių paslaugų. Įgyvendinant užimtumo programą šiame centre buvo įdarbinti 8 žmonės, iš jų 7 su negalia. Veikė darbo terapijos klubas, vadovaujamas Valentinos Staniulienės, jį lankė 27 neįgalieji. Jie išmoko darbelių iš skiautinių ir vytelių.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video