2024/04/26

 

Viena septynis vaikus užauginusi subatėnė rūpesčių neturėjo

Apolionijai Makasejevai balandžio 18 dieną įteiktas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis už puikiai išaugintus ir išauklėtus septynis vaikus.
Autorės nuotrauka

Subatėnei Apolionijai Makasejevai šiais metais Motinos diena – ypatinga. Ją kartu su keturiasdešimt kitų Lietuvos daugiavaikių motinų ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanojo šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė. Mūsų krašto gyventoja įvertinta už dorais žmonėmis užaugintus septynis vaikus.

Įvertinimo nesitikėjo

Balandžio 28 d. Lietuvos Respublikos prezidentė D. Grybauskaitė Motinos dienos proga įteikė valstybinius apdovanojimus – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalius daugiavaikėms motinoms, išauginusioms ir gerai išauklėjusioms septynis ir daugiau vaikų.

„Jūs užauginote dorus ir darbščius vaikus bei sąmoningus Lietuvos piliečius, išmokėte juos mylėti ir užjausti, gerbti ir dalintis. Per kasdienius vargus ir džiaugsmus nepastebėjote, kaip prabėgo metai, ir Jūsų vaikai patys tapo tėvais. Šiandien Jūsų šeimos jau džiaugiasi anūkais ir proanūkiais. Esate vertos pačių kilniausių žodžių ir begalinės pagarbos“, – tą dieną keturiasdešimčiai moterų iš visos šalies sakė prezidentė.

Šie žodžiai bei sidabrinis medalis buvo skirti ir Kupiškio rajono gyventojai A. Makasejevai. Moteris „Kupiškėnų mintims“ džiaugėsi sulaukusi didelio dėmesio iš pačios prezidentės. Nors tokio įvertinimo teigė nesitikėjusi.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video