2024/04/23

 

Sveikatingumo ir sporto kompleksas – už ir prieš

„Kupiškėnų minčių“ redakcija į diskusiją dėl būsimojo sveikatingumo ir sporto komplekso statybos pakvietė rajono vadovą, politikus, bendruomenių atstovus.
Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Nerimstant aistroms dėl būsimojo sveikatingumo ir sporto komplekso statybos vietos, Kupiškio rajono tarybos opozicijos – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Darbo partijos iniciatyva pirmą kartą mūsų rajone gegužės 11 dieną vyks gyventojų apklausa.

Tiesa, čia galės dalyvauti tik Kupiškio miesto gyventojai ir jų pareikšta valia bus tik patariamojo pobūdžio.

Kodėl apklausoje gali dalyvauti tik miesto gyventojai, ar tai nėra rajono gyventojų diskriminacija, ar pati valdžia jau žino, kokio dydžio bus sveikatingumo ir sporto kompleksas?

Į tokią diskusiją pakvietėme rajono merą Joną Jarutį, apklausos iniciatorius Aidą Mikėną, Dainių Bardauską, Kupiškio r. darbdavių klubo prezidentą Zigmantą Aleksandravičių, rajono Taryboje dirbančių partijų, miesto bei kaimo bendruomenių atstovus.

Kodėl rajone rengiama tokia apklausa ir koks jos tikslas?

Dainius Bardauskas (vienas iš apklausos iniciatorių)
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija rajono Taryboje laikydamasi nuoseklios pozicijos, tokios pat kaip ir 2008 metais, mano, jog tikslinga, kad toks objektas, tik mažesnis, būtų statomas Kupiškio miesto teritorijoje. Tai turėtų būti baseinas su keliais objektėliais: pirtelėmis ir kt. Buvo sutarta, kad jeigu sprendimo projektas bus atmestas, tuomet reikia atsiklausti gyventojų, ką jie galvoja. Apklausiami tik miesto gyventojai todėl, kad šį objektą siūloma statyti miesto teritorijoje orientuojantis į mokyklinio amžiaus vaikus, jaunimą. Kaimo žmogui koks skirtumas, kur važiuoti maudytis – į miestą ar į Aukštupėnus, o miesto žmogui svarbu.

Aidas Mikėnas (vienas iš apklausos iniciatorių)
2007 metais, kai buvo pradėtas šis klausimas svarstyti su valstiečių ir socialdemokratų partijų nariais rajono Taryboje, finansinė ir ekonominė situacija leido galvoti apie didelio sporto komplekso statybą toliau nuo Kupiškio miesto.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video