2024/05/05

 

Savo ūkio laukuose – darbas, poilsis ir gyvenimas

Jonas Pakalnis – Jorio apdovanojimuose.
Nuotrauka iš „Gyvenimo“ archyvo

Apie Joną Pakalnį, skapiškėną, ūkininką, žino ne tik sava bendruomenė, kupiškėnai, seni pažįstami, mokslo ir garbingos agronomo profesijos bičiuliai, bet ir didesnė auditorija.

Tradiciniuose LRT „Gimtosios žemės“ laidos Jorio nominantų rinkimuose šiemet aktyvūs buvo skapiškėnai, pasiūlę apdovanoti J. Pakalnį. Kokiais darbais ūkininkas nusipelnė pakliūti į geriausiųjų ir aktyviausiųjų šalies bendruomenių atstovų būrį?

Pasak Skapiškio seniūnijos seniūno Valdo Juškevičiaus, J. Pakalnis – aktyvus, pažangus ūkininkas, sugeba su visa bendruomene dosniai dalytis tuo, ką turi: patirtimi, žiniomis ir savo uždirbtais pinigais. Pernai ir užpernai jis buvo apdovanotas rajono Savivaldybės „Sidabrinio dobilo“ ženklais, kaip metų rėmėjas ir metų geradaris, ūkininkui padėkos žodžių negaili Kupiškio ligoninės medikai už nuolatinę finansinę paramą, kuri panaudojama diagnostinei aparatūrai įsigyti, gydymo kokybei gerinti.

J. Pakalnis yra nuolatinis visų Skapiškio bendruomenės renginių rėmėjas, tylus aukotojas socialinių bėdų prispaustiems žmonėms. Sumanė Skapiškyje sutvarkyti seną parką, įrengti gražią viešąją erdvę su tvenkinukais, pėsčiųjų takais, sporto aikštele, dabar šie darbai sustojo, bet ateis laikas ir jiems užbaigti.
…Nes ūkininkui nieko nėra svarbiau už sėją, o jau šiemetė kokia ypatinga, tai nė sakyti nebereikia.

„Nėra buvę tokių metų, kad viskas iššaltų, reikia atsėti visus 335 ha žieminių kviečių. Pirmadienį baigsime sėti grūdines kultūras, dar 3 dienos bus skirtos vasariniam rapsui. Iš viso su dobilų įsėliu būsime šį pavasarį apsėję 1016 hektarų. Sudėtingas buvo šis mėnuo, kol toks gražus oras, norisi viską kuo greičiau pabaigti“, – sakė ūkininkas, pripažindamas dar vieną nuostolį.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ada DVARIONAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video