2024/04/25

 

Rajono projektai – nuo mokyklų iki nuotekų

Paketuriuose vyksta Šv. Kazimiero vaikų globos namų renovacija.
Nidos Šulcienės nuotrauka

Kupiškio rajone šiuo metu vykdoma per 20 įvairių Europos Sąjungos remiamų projektų. Apie juos Kupiškio rajono meras Jonas Jarutis pasakojo spaudos konferencijoje šią savaitę.

Praeitą antradienį Kupiškio rajono meras J. Jarutis pakvietė žiniasklaidos atstovus susipažinti su vykdomais ir baigiamais vykdyti projektais mūsų rajone.
Vienas tokių – Kupiškio nuotekų valyklos rekonstrukcija. Prieš trisdešimt metų rimtai remontuoti įrenginiai jau dirbo nekokybiškai ir kėlė aplinkos taršos problemų.

Už 8,6 mln. litų (1,2 mln. iš jų – Savivaldybės lėšos) buvo atnaujinti nuotekų valymo įrenginiai, pastatytas naujas technologinis pastatas, įrengta naujų nuotekų ir vandentiekio vamzdžių, pastatyti 2 bioreaktoriai su antriniais sodintuvais, avarinė dumblo talpykla, anaerobinė talpykla, stoginė dumblui sandėliuoti.
Projektas pradėtas 2009 metais, statybos darbai truko 2,5 metų.

Baigiama ir Skapiškio pagrindinės mokyklos renovacija už 2 mln. litų. Bus atnaujinti langai, sienos, stogas, katilinė. Renovacijos sulaukė ir šio miestelio kultūros namai. Šalia jų planuojama nedidelė šiuolaikiška sporto aikštelė.
Remonto darbai vyksta Kupiškio „Saulutės“ ir Subačiaus lopšeliuose-darželiuose, Kupiškio meno mokykloje. Kyla ir naujojo socialinių paslaugų centro sienos Subačiuje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video