2024/05/05

 

Pirmą kartą paminėjo Kultūros dieną

Į pirmąjį Kultūros dienos minėjimą buvo susirinkę rajono kultūros įstaigų darbuotojai – meno vadovai, režisieriai, muziejininkai, bibliotekininkai, meno mėgėjų kolektyvų atstovai.
Banguolės Aleknienės nuotrauka

Balandžio 15-ąją Kupiškyje pirmą kartą paminėta Pasaulinė kultūros diena. Kol kas jos minėjimo tradicijų rajone nėra.
Į kultūros centro vitražų salę susirinkę kultūros darbuotojai kupiškėnai bandė kurti naujas tradicijas.

Valdžios ir bažnyčios sveikinimai

Pirmiausia visų rajono kultūros įstaigų darbuotojai susirinko Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje, kur buvo pakelta Taikos vėliava – Pasaulinės kultūros dienos simbolis. Šioje vėliavoje pavaizduoti trys skrituliukai (religija, menas ir mokslas), juosiami kultūros žiedo.
Renginio vedėja Nijolė Ratkienė sakė, kad 2006 m. Lietuvos Respublikos Seimas balandžio 15 d. įteisino kaip atmintiną dieną, kuri dabar minima kaip Pasaulinė kultūros diena.

Rajono meras Jonas Jarutis sveikindamas susirinkusius kultūros darbuotojus teigė, kad ne ginklai mūsų stiprybė, bet iš kartos į kartą perduodamos kultūros vertybės. Kupiškio bažnyčios dekanas Rimantas Gudelis priminė, kad šiuo metu minime Didžiąją savaitę. Tai mūsų dvasinio gyvenimo pasakojimas. Atvykusiems svečiams rodome savo gražiausius architektūros paminklus, dailę ir kitus meno kūrinius. Tai mūsų tautos kultūra. Šią Didžiosios savaitės dieną susitinka mūsų dvasinio gyvenimo pasakojimas (religija) su kultūra. Tegul klesti visapusiška mūsų kultūra. Abu kalbėjusieji kultūros darbuotojams linkėjo sėkmės darbuose, Dievo palaimos.

Pasaulinės kultūros dienos minėjimas buvo pratęstas Kultūros centro vitražų salėje. Čia susirinkusius rajono kultūros darbuotojus sveikino Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Jocius. Jis pripažino, kad rajone kol kas nėra tradicijų, kaip reikėtų šią dieną paminėti. Apie tai turi būti pamąstyta. „Manau, kad kultūros darbuotojai tikrai yra mūsų gyvenimo pamatas. Kai norime pasidžiaugti, savitai kitus nudžiuginti, ieškome jūsų paramos, kai norime parodyti, išsaugoti, perduoti savo kultūrinį paveldą, ieškome įvairios informacijos apie tai, vėl kreipiamės į jus. Būkite šviesuoliai, kantrybės ir energijos jums, darbuojantis kultūros labui“, – linkėjo skyriaus vedėjas.

Kultūros darbuotojams tądien prisistatė naujasis rajono Tarybos kultūros, švietimo, sporto ir teisėsaugos komiteto narys Aurimas Martinka.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video