2024/04/19

 

Viltis bedarbiams – minkštų baldų gamykla

Kupiškio valdžia skuba ruošti sąlygas minkštiems baldams gaminti mūsų mieste.
Jurgitos Žiukaitės asociatyvi nuotrauka

Kupiškyje nedarbo lygis siekia 16 proc. Todėl bet kokios žinios apie naujus investuotojus čia sutinkamos ir džiugiai, ir įtariai. Kol kas bedarbiai guodžiami Visgiūnų žuvivaisos komplekso planais, o neseniai prasitarta apie baldų gamybos įmonę, kurioje darbo būtų bent 100–200 žmonių. Tad jau artimiausiu metu rajono Taryba turės skubiai parūpinti verslininkams iš Panevėžio laisvą žemės sklypą buvusios RSO teritorijoje.

Investuotojai iš Panevėžio

Dar šį mėnesį Kupiškio rajono taryba ruošiasi surengti ekstra posėdį. Jo metu bus duotas leidimas išnuomoti tris suformuotus laisvus žemės sklypus buvusioje RSO teritorijoje. Kas norės juos įsigyti, bus aišku vėliau surengus konkursą.
Tačiau pirmieji nuomininkai jau numatomi iš Panevėžio. Spaudos konferenciją antradienį surengęs Kupiškio rajono meras Jonas Jarutis teigė, kad viena gretimo rajono įmonė labai domisi sklypais ir ketina juose įkurti minkštų baldų gamyklą. Čia galėtų dirbti 100–200 žmonių.

Įvardyti investuotojų meras nepanoro, toks buvo jų pačių prašymas.
„Kol kas duosime leidimą nuomoti sklypą. O kas jį norės įsigyti, bus matyti“, – sakė J. Jarutis. Suformuoti žemės sklypai atiduoti Nacionalinei žemės tarnybai juos nuomoti ar parduoti ir Visgiūnuose bei Subačiuje. Pastarojoje gyvenvietėje, šalia geležinkelio, suformuotas sklypas bus skirtas moderniam grūdų elevatoriui statyti. Čia planuojama sukurti bent 15 darbo vietų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video