2024/05/18

 

Pareigūnai tikrino, ar laikosi reikalavimų šunų savininkai

Kupiškėnę Vincentę Baltušienę, su šuneliu grįžtančią iš pasivaikščiojimo, užkalbino akcijos dalyviai (iš dešinės) Kupiškio r. aplinkos apsaugos agentūros vedėja Vita Stančikienė, Savivaldybės Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus specialistas Antanas Odinas, Kupiškio r. policijos komisariato patrulių būrio patrulė Greta Radzevičiūtė ir Kupiškio r. aplinkos apsaugos agentūros vyriausiasis specialistas Rimantas Adomauskas.
Autorės nuotrauka

Pavasarį akivaizdžiausiai matyti, ar neteršiame gamtos, ar ją tausojame, ar rūpinamės savo gyvenamosios aplinkos švara. Balandžio 9 d. Kupiškio rajono aplinkos apsaugos agentūra kartu su policija ir Savivaldybe vykdė akciją „Augintinis teršia – šeimininkas moka“. Nuo šeštos iki aštuntos valandos ryto buvo tikrinama, ar kupiškėnai, išvedę šunis pasivaikščioti, surenka jų išmatas, ar turi maišelius.

Pirmąkart tik perspėjo

Akciją vykdė Kupiškio rajono aplinkos apsaugos agentūros vedėja Vita Stančikienė, šios agentūros inspektorius Rimantas Adomauskas, Savivaldybės Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus specialistas Antanas Odinas, atsakingas už miesto reikalus, Kupiškio r. policijos komisariato patrulių būrio patrulės Greta Radzevičiūtė, Neringa Buzėnienė ir šio straipsnio autorė.

Lietingą ankstyvą rytą kupiškėnai neskubėjo šunų vesti į lauką. Apsukę pirmąjį ratuką miesto gatvėmis sutikome iš pasivaikščiojimo grįžtančią tik vieną kupiškėnę. Moteris sakė, kad visuomet šuns ekskrementus surenkanti ir išmetanti į šiukšlių dėžę. Jos šuo registruotas.

Žmonių, vaikštinėjančių su šunimis, padaugėjo po septintos ryto. Beveik visi turėjo maišelius gyvūnų išmatoms surinkti. Viena mergaičiukė, vedžiojusi savo šunelį Technikos gatvėje, buvo pamiršusi tą maišelį. Pareigūnams ji pasižadėjo tuoj pat, parvedusi namo gyvūną, atbėgti atgal ir surinkti jo išmatas. Savo pažadą ji ištesėjo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video