2024/05/18

 

Darželių kiemai – pramoga dykaduoniaujančiam jaunimui

Darželio „Obelėlė“ kolektyvas dar šiais metais žada apsitverti didesne tvora ir galbūt įsirengti vaizdo stebėjimo kameras.
Autorės nuotrauka

Dažnai į miesto vaikų darželius užsuka „pažaisti“ ir gerokai didesni bei drąsesni „vaikai“. Po darbo tokių svečių sulaukia Kupiškio „Saulutės“ ir „Obelėlės“ lopšeliai-darželiai. Mat čia teritoriją saugančios tvoros – koja peržengiamos. O joms pakeisti lėšų rasti gana sudėtinga. Vis garsiau kalbama ir apie vaizdo kameras tokių įstaigų kiemuose.

Nuostolingi žaidimai

Šios savaitės vieną rytą į darbą atėję lopšelio-darželio „Obelėlė“ darbuotojai rado išdaužtą plastikinio lango stiklą. Šalia mėtėsi šukės, matėsi kraujo dėmės.
Šiandien langas jau sutvarkytas. Tačiau tai – ne pirmas kartas, kai ši įstaiga sulaukia tokių nuostolių. Kai darželį nuo nekviestų svečių saugo tik 70 cm tvora, pasak jo direktorės Danguolės Koženiauskienės, po darbo vaikų žaidimo aikštelėse būna ir šiukšlių, ir sulaužytų žaidimo įrenginių.
„Kai tokia tvora – užtenka perkelti koją. Nerakiname netgi vartų, nes būna išplėšoma“, – sakė direktorė.

Dažniausiai, pašnekovės teigimu, čia užsuka darželių seniai nebelankantys vaikai: „Tėvai nemato ar nenori matyti, kaip jų vaikai elgiasi mūsų kieme. Jie ir smėlio dėžes laužo, ir ant pavėsinių stogų užlipa. Tikriausiai savo kiemuose taip niekas jiems neleistų. Trūksta jaunimui kultūros, o gal ir nėra ką veikti mieste. Bet kenčiame mes, mūsų turtas“, – kalbėjo D. Koženiauskienė.

Statys iš savo biudžeto

Žemos darželio tvoros – tai ir higienos normų nesilaikymas. Mat pagal taisykles vaikus turi saugoti mažiausiai 1,5 m aukščio tvora.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video