2024/04/23

 

Surėmė špagas dėl baseino svajonės

Kupiškio rajono tarybos opozicijos nuomone, mums šiuo metu užtektų gerokai kuklesnių pramogų nei planuojama.
Simono Dariaus asociatyvi nuotrauka

Nors Sveikatingumo ir sporto kompleksas sunkiai kabarojasi iš fantazijų pasaulio, Kupiškio rajono valdžia jau pešasi, kur jį statyti. Tarybos valdantieji milžiniško pramogų centro nori ant Kupiškio marių kranto, o konservatoriai – baseino su sporto sale laisvoje miesto vietoje. Galiausiai pastarieji nusprendė savarankiškai vykdyti miestelėnų apklausą ir leisti pasisakyti patiems gyventojams.

Už mažesnį mieste

Eina keliu du benamiai. Vienas ir sako:
– O jei dabar rastume duonos gabaliuką.
Kitas:
– Tikrai, kaip būtų skanu…
Pirmasis savo palydovui tėkšt per galvą.
– Už ką?
– O tu atsikandai daugiau.

Tokiam anekdotui prilygo paskutiniame Kupiškio rajono tarybos posėdyje kilusi karšta diskusija, kur pagaliau turėtų stovėti išsvajotas Sveikatingumo ir sporto kompleksas. Nors anksčiau rajono valdžia pritarė, kad toks pramogų centras su kelių takelių baseinu, sporto salėmis ir kitomis paslaugomis įsikurs ant marių. Praėjusią savaitę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija Taryboje bei Darbo partijos atstovai pateikė svarstyti naują siūlymą: rengti ir įgyvendinti investicijų projektą „Sveikatingumo ir sporto kompleksas Kupiškio mieste“ ne Aukštupėnuose, o miesto teritorijoje.

Idėjos sumanytojai argumentavo, kad mieste toks objektas sulauktų daugiau lankytojų – patogiau būtų mokiniams. O ir pagal rinkos principus pramogos paprastai siūlomos ten, kur didžiausi žmonių srautai.
Kompleksas, iniciatorių nuomone, galėtų stovėti Krantinės g. 7, laisvame žemės plote už prekybos centro „Maxima“ arba prieš Kupiškio technologijos ir verslo mokyklą.
Be to, Tarybos opozicija siūlo mažinti užgaidas ir statyti gerokai mažesnį sporto centrą – esą užtektų baseino su sporto sale.
Dabar pradėtas planuoti projektas dėl Kupiškio sveikatingumo ir sporto komplekso kainuotų apie 20 mln. litų. Jų tikimasi iš valstybės investicijų programos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video