2024/04/26

 

Rajono socialdemokratai persirinko pirmininką

Algirdas Navickas.

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Kupiškio skyrius praėjusį savaitgalį surengė ataskaitinį susirinkimą, kurio metu išrinktas naujas pirmininkas. Metams likus iki tokių rinkimų, vadovauti skyriui paskirtas verslininkas Augenijus Cesevičius. Taip pat išplėstas ir skyriaus pavaduotojų bei tarybos būrys. Tokius pokyčius pirma laiko nulėmė jau senokai vyraujanti suirutė tarp Kupiškio socialdemokratų ir buvusio pirmininko Algirdo Navicko pasitraukimas.

Neeiliniai pirmininko rinkimai

Šeštadienį 93 LSDP Kupiškio skyriaus nariai rinkosi į ataskaitinį susirinkimą. Jo metu pirmininkas A. Navickas perskaitė metinę skyriaus veiklos ataskaitą ir, pasak jo partijos narių, viešai pareiškė pasitraukiąs iš pirmininko pareigų. Todėl iniciatyvinės skyriaus grupės pastangomis buvo tuoj pat paskelbti pirmalaikiai pirmininko rinkimai. Iki naujų skyriaus vadovo rinkimų buvo likę metai. Mat pagal partijos įstatus pirmininkas renkamas kas dveji metai.

Partijos nariai šiam žingsniui jau ruošėsi nuo vasaros, kai rugpjūtį buvo surinktas 81 partijos narių parašas dėl pirmalaikių vadovo rinkimų. Tokius partijos reikalavimus galiausiai palaimino ir LSDP aukščiausi organai.
Neeiliniuose Kupiškio socialdemokratų pirmininko rinkimuose kandidatais pasiūlyti du asmenys: Salamiesčio mokyklos direktorius Dalius Žvybas ir verslininkas A. Cesevičius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video